МВС планує значно підняти штрафи за перевищення швидкості

1791 0
І з 1 липня в Україні запустять й інші функції системи фотофіксації порушень, зокрема, почнуть контролювати проїзд перехресть на червоне світло.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Міністерство внутрішніх справ підготувало законопроєкт, який передбачає значне збільшення суми штрафу за перевищення швидкості. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв’ю РБК-Україна.

«Ми повинні піднімати верхній поріг штрафу. Якщо людина перевищила до 50 км/год, то протягом 10 днів вона повинна заплатити 127,5 гривень, якщо більше 50 км/год – 510 гривень. Ми підготували законопроект, щоб цифра була значно більшою, 3400 гривень для тих, хто перевищив більше ніж на 50 км/год», – каже він.

Геращенко виступив за те, щоб в Україні було, як у Фінляндії чи Швейцарії, де сума штрафу обчислюється відсотком від доходу.

Читайте також: Фара на лобі. Чому взаємна повага не менш важлива, ніж дотримання ПДР

Він пояснив, що в Україні деякі глави держкомпаній, наприклад, отримують по 10 мільйонів гривень, тож якщо штраф буде у 2% від доходу, то людина муситиме заплатити 200 тисяч гривень за перевищення швидкості, і «тоді це буде серйозно, і не буде хотітися порушувати».

Він також розповів, що з 1 липня в Україні запустять й інші функції системи фотофіксації порушень: почнуть контролювати проїзд перехресть на червоне світло і їзду по смузі для громадського транспорту.

Нагадаємо, що з 1 червня МВС запровадило автоматичну фіксацію порушень швидкісного режиму.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!