МВС зробить заяву по комендантській годині, в тому числі і на Львівщині. Головне за ніч і минулу добу

21639 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Комендантська година. Її, ймовірно, таки можуть запровадити у західних областях України, в тому числі – цитуємо – «частково у Львівській» області, аби запобігти поширенню коронавірусу. За словами радника міністра МВС Юрія Тандіта, відповідна заява МВС буде оприлюднена нині зранку.

«Обмеження будемо ухвалювати. Думаю, вранці буде офіційна заява Нацполіції. І по західних регіонах, де оголошується комендантська година, також буде відповідна заява», – сказав він.

Він уточнив, що пропозиції ввести комендантську годину нині є на Закарпатті, частково у Львівській, Волинській, Тернопільській та Чернівецькій областях. Повний перелік областей у МВС обіцяють оприлюднити також нині. Тандіт зазначив, що «ситуація змінюється».

Читайте також: Навіщо Львову препарат, який нібито допомагає при коронавірусі. Пояснення влади і медиків

Учора та ще позавчора ситуація щодо введення / не введення комендантської години змінювалась від заяви до заяви тої, чи іншої посадової особи. Її то називали додатковою рекомендацією залишатися удома (президент Володимир Зеленський), то рекомендацією обмежити перебування у громадських місцях із 13:00 суботи до 6:00 понеділка (голова ЛОДА Максим Козицький), то комендантською годиною (міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків).

Цікаво, що про комендантську годину у Києві наразі не йдеться. Хоча у столиці та Київській області разом 502 хворих на COVID-19.

Коронавірус – Україна – Львів.  А в Україні уже 2203 хворих на коронавірус – за добу 311 нових пацієнтів. Серед «лідерів» Чернівецька область – 366, Київ – 348 (окрім того, у Київській облаасті ще 140), Івано-Франківська – 254 та Тернопільська області – 196 хворих.

На Львівщині 82 підтверджених випадки на COVID-19. Стан більшості хворих – середньої важкості. У 15 пацієнтів стан важкий. Три пацієнта на апараті ШВЛ.

Історія львів’янки, яка одужала від коронавірусу тут.

Вихід з карантину. Україна у травні має йти на роботу. Прем’єр Денис Шмигаль оприлюднив попередній графік виходу України з карантину.

«У травні Україна має вийти на роботу. У яких умовах, у яких нових соціальних стандартах, у яких часових рамках – це ті питання, над якими уряд працює разом з аналітиками», – написав він на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: На Львівщині знайшли підпалювача сухої трави, через якого загорівся ліс у Карпатах

У напрацюваннях: початок травня – початок червня – створення 500 тисяч нових робочих місць, кредитна підтримка малого та середнього бізнесу, часткове зняття обмежень на роботу громадського транспорту, зміщений графік робочого дня.

А на початок червня – початок липня – завершення освітнього навчального року, відновлення роботи громадського транспорту за новими правилами, дозвіл на відвідування зон відпочинку за умови дотримання правил безпеки, послаблення умов самоізоляції за людей похилого віку.

Найбільш загадковий пункт – це створення 500 тисяч нових робочих місць. Як в умовах ще часткового карантину прем’єр планує це зробити не повідомляється.

Великдень і Вербна неділя. У Римо-католиків Пасхальне тридення – Великий Четвер, П’ятниця Страстей Господніх і нині – Велика Субота.

Читайте також: На час Великодніх свят усі храми Львова будуть закриті

А 12 квітня католицький світ, за григоріанським календарем святкує Великдень. Римо-католицькі єпископи закликали вірян не приходити у костели освячувати кошики, а богослужіння дивитись онлайн.

12 квітня також православні християни і греко-католики відзначають Вербну неділю.

У зв’язку з карантином через епідемію коронавірусу українські церкви будуть проводити богослужіння без присутності вірян і транслюватимуть їх.

Тривають Великі Дні, які цього року нам доведеться сяткувати в ізоляції, удома. Однак це не скасовує вдчуття величності, святості та воскресіння. Віра має бути насамперед у серці. Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!