На Львівщині сучасну систему оповіщення встановлять у кожній громаді, – Козицький

1140 0
До кінця року кожен територіальний центр громади матиме нову систему оповіщення.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

З метою підготовки до ймовірного вторгнення Росії на Львівщині встановлюють нові системи оповіщення. До кінця року такими мають забезпечити усі територіальні центри громад в області. Про це в інтерв’ю Tvoemisto.tv повідомив очільник Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Читайте також: Алярм! У Львові немає ефективної системи оповіщення

Раніше Львівська область разом з Київською та Харківською увійшли до державної програми щодо відновлення систем оповіщення. Наразі нові системи, які не лише дають сигнал, а й повідомляють населення про те, що трапилося, забезпечені усі районні центри.

«Щодо територіальних громад, то таке обладнання встановлене у 46-ти, ще в чотирьох з’явиться найближчим часом. До кінця року кожен територіальний центр громади матиме нову систему оповіщення. Тож у цьому плані ми дуже непогано підготовлені», – каже голова ЛОДА.

З його слів, перевагою нових систем є можливість сповіщати про надзвичайні ситуації навіть тоді, коли зникає інтернет. Вони мають автономну систему живлення і можуть працювати в такому режимі більш ніж дві доби.

Читайте також: «Не плутайте нас з партизанами». Розмова з керівником тероборони Львівщини

Крім того, в області планують провести тренування, щоб випробувати спосіб сповіщення мешканців за допомогою радіочастот, які має Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. Раніше такі радіоточки називали «колгоспники», і дотепер ще де-не-де вони функціонують. Як повідомив Максим Козицький, у найближчі кілька тижнів їх перевірять на практиці, зокрема, жителі зможуть о певній годині підключити свої телефони чи радіоприймачі до певної радіохвилі.

Нагадаємо, про те, що робить Львів та Львівщина для того, аби підготуватися до можливого вторгнення Росії. Як розгортають тероборону у місті та області, чи є належні укриття та дієва система оповіщення населення, Тvoemisto.tv розпитало у голови Львівської МТГ Андрія Садового та керівника Львівської ОДА Максима Козицького. Читайте матеріал за посиланням.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!