«Ми хочемо, щоб Україна була в ЄС», – фон дер Ляєн

1510 0
Водночас вона не уточнила, якими є шанси України.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

За словами президентки Єврокоміссії Урсули фон дер Ляєн, Україна «одна з нас, і ми хочемо, щоб вони були в Європейському Союзі», повідомила Європейська правда. 

«У нас з Україною є процес, наприклад, інтеграції українського ринку в єдиний ринок… У нас дуже тісна співпраця в енергетичній мережі», – зазначає вона.

Попри це, вона не стала уточнювати, якими є шанси України на вступ до ЄС, особливо – за прискореною програмою.

Читайте також: Вже три країни виступили за надання Україні перспективи членства у ЄС 

Нагадаємо, лідери Польщі, Естонії та Словенії виступили за надання Україні статусу кандидата на членство у Євросоюзі. Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що поляки підтримують прискорений шлях України до ЄС. Президент Естонії Алар Каріс заявила про підтримку на багатотисячній акції на підтримку України в Талліні. Президент Словенії закликав Європейську раду прийняти швидкі та сміливі рішення.

Ззаначимо, що також НАТО, попри війну, яку Росія розгорнула проти України, наполягає на праві Української держави самостійно обирати безпекові союзи, до яких вона хоче приєднатис


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!