«Маємо чим пишатися». Атмосферні фото з військового маршу та параду у Львові

3146 0
Цьогоріч у Львові вперше до Дня Прапора відбувся урочистий марш військовослужбовців.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

«Люди вже здається звикли до війни, а це найгірше. А урочистий марш та виставка зброї нагадують нам, цивільним, що йде війна.Такі заходи дають можливість побачити озброєння, відчути гордість за нашу армію та пам'ятати, що наші хлопці захищають нас зараз на Сході України», - ділиться враженнями львів'янин Андрій.

Сьогодні, 23 серпня, незважаючи на ранню годину, о котрій почалися урочистості, біля Національної Академії Сухопутних військ зібралося багато львів'ян, які прийшли подивитися на підняття Державного Прапора та урочистий марш військовослужбовців. 

Читайте також: «Вперше потрапив на таке дійство». Фоторепортаж із репетиції маршу у Львові

«Наша армія на висоті. В День Державного Прапора такий марш - це дуже знаково. Ми маємо чим пишатися. Наш Прапор - це ми, це Україна», - говорить пані Ірина, яка прийшла сьогодні сюди разом з подружками. 

«Ми дуже горді, що на території Національної Академії відкрили найвищий флагшток Західної України. Дуже символічним є і те, що у марші взяли участь міжнародні контингенти. Це є знак підтримки, що ми є не одні, що в складний час для нашої держави нас підтримують провідні країни. На всі великі державні свята планується проводити церемоніал, схожий на цей. І ще у Львові від сьогодні з'явився новий громадський простір біля Академії, відчинений протягом дня для містян. Це буде новою візитною карткою міста», - розповів Tvoemisto.tv в.о. заступника начальника Національної Академії Сухопутних військ підполковник Дмитро Бучко. 

Після маршу перед львів'янами виступив військовий оркестр разом з дівочим ансамблем «Панночка». 

Після урочистостей охочі мали нагоду побачити військову техніку та зброю, що представила Академія сухопутних військ на своїй території.

Беспілотники, підводна зброя, гранатомети, великогабаритна військова техніка, крім того, можливість спробувати прицілитися зі справжньої гвинтівки чи кулемета. І діти, і дорослі були заховлені таким видовищем. 

Як відбувався марш, дивіться у стрімі  Tvoemisto.tv

Анна Чистякова

Фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!