Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України і Європи, – Зеленський

1470 0
Глава держави звернувся і до росіян. Якщо вони не забули про Чорнобильську катастрофу, то про це не можна мовчати.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Цієї ночі російські окупанти атакували Запорізьку АЕС, що є найбільшою в Європі. За словами президента України Володимира Зеленського, ми пережили ніч, яка могла зупинити історію – як України, так і Європи.

«Вона одна могла бути як шість Чорнобилів. Російські танкісти знали, що вони обстрілюють. Прямою наводкою – по станції. Це терор небаченого рівня. В Україні 15 атомних блоків. А у російських військових – повністю відбита памʼять про Чорнобиль. Про цю світову трагедію», – каже він.

Читайте також: На Запорізькій АЕС порушена ядерна безпека, рятувальників не пускають. Оновлено

Також глава держави звернувся до росіян. Якщо вони не забули про Чорнобильську катастрофу, то про це не можна мовчати.

«Ви повинні сказати своїй владі, вити на вулиці та говорити, що ви хочете жити. Жити на землі без редіоактивного зараження. Радіація не знає, де кордони Росії», – додав він.

Нагадаємо, що прем'єр Британії Борис Джонсон через обстріли російськими військовими Запорізької АЕС терміново скликав Радбез ООН.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!