Робимо прорив. Як на Сихові будують найбільшу у Львові катехитичну школу. Фото, відео

2619 0
У 2015 році Митрополит Ігор благословив початок будівництва школи – якраз у 150-літній ювілей від дня народження Андрей Шептицького.
фото тараса бабенчука

фото тараса бабенчука

Сьогодні, 29 липня, виповнюється 156 років із дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Саме у Львові при церкві Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові діє катехитична школа ім. Митрополита Шептицького. Вона функціонує в різних приміщеннях, зокрема і цокольному приміщенні храму. Водночас, оскільки місця для навчання не вистачає, уже кілька років зводять нову найбільшу у Львові катехичну школу, а також реколекційний центр. Про те, чому вона необхідна, якою буде та які сьогодні процеси тут тривають, розповідає під час стріму Tvoemisto.tv парох церкви, отець Орест Фредина.

Читайте також: Слухати, давати, якоритись. Три уроки владики Бориса Ґудзяка для сучасної молоді

«У 2015 році Митрополит Ігор благословив початок будівництва школи – якраз у 150-літній ювілей від дня народження Андрей Шептицького. Роботи тривають із 7 липня 2015 року, і за наших скромних можливостей, як на мене, робимо прорив», – говорить він.

Уподовж року, за словами отця, тут навчається близько 3 тисяч людей. Навчання відбуваються протягом тижня – іноді вранці, часом увечері, на вихідних. Окрім цього, є 46 спільнот, які потребують місця, аби зібратися для молитви і навчання. Йдеться про гуртки для дітей, вокально-хореографічні ансамблі, «Вівтарну дружину», аніматорів в часі «Веселих канікул», спортивні гуртки тощо.

Тих приміщень, які доступні для навчання у школі, наразі є доволі мало, додає отець Орест Фредина. Також школа матиме і реколекційну складову – духовний відпочинок, який поєднуватиметься з навчанням.

«За рахунок реколекцій, які ми проводили для родин, відкрили для себе те, що потрібно мати такий час для відпочинку душею, аби в Божому світлі побачити один одного», – каже він.

Читайте також: «Не цілуйте рук, а краще виконуйте свою роботу». Сім історій про Йосифа Сліпого

Тут будуть кімнати для проживання, зали для конференцій, місце, де можна перекусити. Їдальня, наприклад, слугуватиме і для школи також.

«Є окремі добродії, які долучаються, можуть зробити гарний дар. Але мені подобається, що тут нема власної реклами, а роблять вони це скромно. Феномен церкви якраз полягає в тому, щоби з кожного по нитці і бідному – сорочка. Так колись будувалася наша церква, так будується і школа», – додає парох.

Читайте також: Чого нас вчив Любомир Гузар? Важливі тези Блаженнішого. Відео

Карантин, за його словами, вніс свої корективи, як і в кожну галузь, але, враховуючи об’єми робіт і можливості, усе відбувається відповідно до планів.

Фото і відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!