Ми відповімо, якщо Путін застосує хімічну зброю, – Байден

4439 0
Відповідь залежатиме від характеру застосування хімічної зброї.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Президент Джо Байден заявив, що США дадуть відповідь у разі, якщо Путін застосує проти України зброю масового знищення. Однак відповідь залежатиме від ситуації. Про це американський глава повідомив під час пресконференції після саміту НАТО у Брюсселі, пише «Європейська правда».

«Ми відповімо, якщо він її застосує. Характер відповіді залежатиме від характеру застосування», – сказав Байден, зауваживши, що не може надати інформацію розвідки про можливості застосування такої зброї росіянами.

Читайте також: Росіяни намагаються перевести війну у частково «затяжну фазу»

Нагадаємо, що генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що альянс зміцнить свої системи хімічного, біологічного та ядерного захисту через побоювання, що Росія може використати таку зброю проти України.

За результатами екстреного саміту НАТО країни-члени пообіцяли передати Україні обладнання для захисту від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз.

Зазначимо, що Україна просить надати НАТО один відсоток від усіх літаків, танків Альянсу, системи залпового вогню MLRS, протикорабельну зброю, засоби протиповітряної оборони, щоби вистояти у війні проти Росії. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!