«Маємо прорахувати різні сценарії», – Віталій Кличко про те, яким буде опалювальний сезон у Києві

1736 0
Уряд запевняє, що газ для населення буде, однак терористичні акти чи атаки по газоносних станціях не виключають.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Києву треба готуватись до складного опалювального сезону. Місто не виключає, що можуть бути терористичні акти чи атаки по газоносних станціях. Про це у інтерв’ю «Бабелю» повідомив мер Києва Віталій Кличко. 

За його словами, уряд запевнив, що газ для населення буде, а ціна залишиться незмінною, однак можуть бути й інші неочікувані ситуації.

«Не хочу всіх заспокоювати і говорити, що все буде добре. Ми живемо в суворих реаліях і маємо прораховувати різні сценарії. Газ — це відповідальність уряду, там нас запевнили, що газ для населення буде і що дорожчати він не буде. Це очікування. Але ми не виключаємо, що можуть бути терористичні акти, атаки по газонасосних станціях. Цей сценарій ми теж враховуємо. Ми закупили генератори, паливо для цих генераторів. У першу чергу, вони підуть на лікарні, на садки і школи. Ми зробимо все можливе і неможливе, що залежить від нас, щоб в оселях було тепло. Але прошу кожного підготувати теплий домашній одяг, теплі ковдри, тому що не виключаємо, що температура в домівках буде на декілька градусів нижчою за норму. Норма — 21 градус, а може бути 19 чи 18», — пояснює він. 

Читайте також: Міста мають знати, що робити, якщо ракета влучить в ТЕЦ, - експерт

Крім того, за словами Кличка, можуть бути і перебої з електрикою. 

«Якщо будуть перебої з електрикою, у нас є генератори. Якщо не буде опалення чи газу не буде, у нас є запаси мазуту. Певний час ми зможемо функціонувати автономно. Але це досить короткий проміжок часу, який потрібен, щоб вирішити проблему», — наголошує мер столиці. 

Нагадаємо, про те, яким буде опалювальний сезон 2022-2023 року, як зміняться ціни на газ та чи взагалі він буде,  Tvoemisto.tv поговорило із виконавчим директором Асоціації «Енергоефективні міста України», експертом з питань енергоефективності Святославом Павлюком.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!