На правах реклами

Михайло Хміль: «Я не здамся і не здам України»

1900 0
На жаль, нам ще не вдалося закріпити проукраїнські зміни як незворотні, коли реванш був би неможливий, каже Михайло Хміль. Українська державність все ще потребує захисту — і від зовнішнього ворога, і від внутрішнього опортунізму. Нам і далі треба її боронити.

Можна зняти з себе відповідальність і «відпустити» країну. А тоді спостерігати, як вона котиться у прірву. Але справжні бійці так не чинять. Вони об’єднуються і борються. Україні сьогодні потрібні бійці на фронті, бійці в парламенті і бійці в тилу. Які не стоятимуть осторонь, дивлячись, куди скочується їхня країна.

Є відповідальність політика і відповідальність виборця. І вони однаково важливі. Що кандидати-мажоритарники обіцяють у своїх програмах та агітаційних матеріалах? Наприклад, сотворити диво — забезпечити після виборів «рай на окрузі». Малюють яскраву картинку благоденства і майстерно творять ілюзію. Мають у кого вчитися – у переможця президентських перегонів. Інший різновид кандидата-ілюзіоніста в центрі своєї програми теж поставить проблеми округу. На відміну від простого чудотворця, він ще й створить враження, що в його силах реалізувати обіцяне. Бо, скажімо, працює в органах місцевого самоврядування. Такий собі ненав’язливий підкуп виборців.

Безумовно, депутат-мажоритарник має знати проблеми округу і реагувати на них. Має лобіювати розвиток міста, яке представляє, і використовувати для цього всі наявні в нього важелі. Він має спілкуватися з виборцями, цікавитися їхніми потребами. Але цього – замало. У нього має бути непохитна державницька позиція. А в нинішніх умовах, коли є реальна загроза втратити державницькі здобутки, — ще й бійцівські якості.

«Я знаю, що на Сихові багато проблем, пов’язаних з міською господаркою. Це транспортні розв’язки, дороги, нестача місць у дитячих садочках, енергомодернізація багатоквартирних будинків. Започаткований нами процес децентралізації став тим інструментом, що дав місту вдвічі більші фінансові можливості вирішувати ці проблеми, — каже кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому округу №115 Михайло Хміль. — Також розумію, що мешканців мікрорайону, як і всіх українців, хвилює рівень життя, зростання цін, проблеми в освіті та медицині, корупція. Я йду у Верховну Раду, щоб створювати умови для захисту країни та розвитку економіки. Якісне правове поле та можливості і стимули для економічного зростання позитивно вплинуть на рівень життя всіх громадян та сприятимуть розв’язанню проблем, які в компетенції органів місцевого самоврядування».

Українські виборці знають, що замало послухати самого політика, треба побачити його вчинки і дізнатися, що думають і кажуть про нього ті, хто стикався з ним ближче. Про Михайла Хміля говорять як про людяного політика, що відгукується на прохання допомогти. Як про патріота і професіонала. Він на постійній основі допомагає дітям з особливими потребами з навчально-реабілітаційного центру «Джерело». Організовує культурні, просвітницькі та спортивні акції для дітей і молоді. Обстоює в парламенті державницьку позицію, розробляє і голосує за проукраїнські закони.

Читайте також: Націоналіст, міський голова, активістка. Хто балотується на Сихові та Личакові

Зумисно чи через незнання і невміння, але нова українська влада робить кроки, які відкидають Україну назад. Те, на що політики і суспільство працювали, докладаючи зусиль і долаючи спротив системи, нині дуже легко руйнують. Під загрозою санкції проти Росії. Просто на очах сиплються перемоги України на міжнародній арені, які в останні роки ставали дедалі вагоміші і які наші дипломати здобували завдяки своїй майстерності та політичній волі керівництва держави. Є ризик повного розвороту гуманітарної політики в бік антиукраїнської і проросійської. Ми можемо втратити здобутки, надзвичайно важливі для утвердження нашої держави та її безпеки. Вороги української державності ідуть у наступ на українську мову. Порушуючи закон про декомунізацію, повертають старі назви вулицям і проспектам. Уже прориваються заборонені російські сайти.

«На жаль, нам ще не вдалося закріпити проукраїнські зміни як незворотні, коли реванш був би неможливий. Українська державність все ще потребує захисту — і від зовнішнього ворога, і від внутрішнього опортунізму. Нам і далі треба її боронити», — резюмує Михайло Хміль.

Експерти кажуть, що в новому парламенті буде багато недосвідчених депутатів. Проблема не тільки в браку досвіду, розумні люди швидко його здобудуть. Хоча саме час для України тепер дуже важливий. Проблема в тому, що в новій Верховній Раді доведеться протистояти тим, хто грає нечесно. Хто звик «розводити, як кошенят» і маніпулювати. Там сидітиме Віктор Медведчук. Там збереться команда «готових на все» «слуг». У парламенті буде своя лінія фронту. І кожен боєць важливий. Боєць, який знає, як протистояти ворогу, що маскується під політика. Боєць, який не зрадив себе і країни. Який уміє захищати — Україну і кожного з українців. Який обстоюватиме державність. Той, хто живе Україною, а не просто декларує патріотизм та інші цінності на словах. Кому не треба вдавати любов до України, надягаючи маску.

«Я вірю в патріотичність і розум львів’ян. Як показали президентські вибори, мешканці нашого міста уміють відсіяти зерно від полови, не купуються на зовнішній блиск та обіцянку чуда. Я не кажу, що буде легко, що зможу сотворити диво і наступного дня після виборів ви прокинетеся в іншій країні чи не впізнаєте свого мікрорайону. Я знаю, що нам доведеться відвойовувати кожен крок. І знаю, що не здамся і не здам України. Я буду боротися. Я вірю у своїх виборців, у їхню активну громадянську позицію та бійцівський характер. І ці якості допомагатимуть нам, депутатам-державникам, протистояти реваншу», — зазначає кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому округу № 115 Михайло Хміль.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!