Миколай для захисників як традиція капелана Дуди. Львів'ян просять зібрати подарунки військовим

1204 0
Виїзд на схід планують 15 грудня.
Фото: Ірина Дуда

Фото: Ірина Дуда

У продовження та збереження традиції військового капелана о. Андрія Дуди, який 6 років поспіль обіймав колядкою та молитвою захисників України, напередодні Миколая новорічно-різдвяний десант вирушає у зону ООС. Про це повідомила Ірина Дуда на сторінці у Фейсбук.

Читайте також: «Новий рік буде добрим». Як стати волонтером-благодійником у Львові і допомогти потребуючим

Тож львів'ян закликають створити святковий настрій тим, хто береже мирне небо над головою і долучитися до збору подарунків для захисників. Смаколики, випічку, каву, кошти та технічні засоби просять приносити у Будинок офіцера на вул. Театральній,22.

Можна також допомогти фінансово, переказавши подарунок на картку 4149 4993 4674 5209.

Поїздку організовує Будинок Офіцерів за підтримки військових капеланів. Виїзд планують 15 грудня о 12.00 год від церкви Св. Миколая (вул. Б. Хмельницького 28а).

Нагадаємо, 44-річний священнослужитель Княжого храму святого Миколая у Львові, військовий капелан протоієрей Андрій Дуда помер 10 квітня у Львові.

У шкільні роки, за прикладом батька, о. Ярослава, Андрій Дуда обрав шлях священичого служіння, навіть думав про чернечий постриг. Згодом так склалося, що служба у Збройних Силах підкоригувала його життєві плани, а набутий досвід став актуальним з початком російської агресії на сході України. У 2015 році отець Андрій разом із іншими ієреями Львівсько-Сокальської єпархії зголосився до Синодального управління з ініціативою нести духовну службу на фронті. Він служив військовим капеланом у 80-й бригаді десантно-штурмових військ.

Він займався також фотографією, був вихідцем із «Дударика» та неодноразово волонтерив.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!