Стало відомо, скільки медиків виїхало з України від початку війни

1062 0
Майже уся медицина, а особливо у прифронтових зонах, залишилася працювати.

Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак заявила, що від початку повномасштабного вторгнення за кордон виїхало до 1% медичних працівників. 

Джерело: Ірина Микичак під час II Осіннього форуму медсестринства

«За межі України виїхали до 1% працівників. Практично вся медицина в перші дні війни, особливо в прифронтових зонах, залишилися працювати і жила на роботі», – сказала вона.

За її словами, Україна отримала двоетапну допомогу в галузі медичної освіти від польських партнерів. Також велику серію тренінгів провела міжнародна організація США «MedGlobal». Ірина Микичак також анонсувала зміни у безперервному професійному розвитку для медиків, які даватимуть Україні можливість впевнено йти в європейську спільноту.

Читайте також: Львівські лікарі врятували семирічну дівчинку, яка проковтнула магніти

Зазначимо, що Tvoemisto.tv транслює ІІ Осінній медсестринський форум у Львові. Дивитися можна тут.

Нагадаємо, що медики львівської лікарні ОХМАТДИТ провели унікальну операцію методом «Касаї» та врятували 6-місячного хлопчика Марка, у якого був рідкісний діагноз – атрезія жовчних шляхів.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!