Політична реклама

Минулого тижня відбувся реліз CD проекту "Брюссель". Придбати диск вже можна і у Львові

2359 0
Минулого року Святослав Вакарчук став ініціатором музичного проекту «Брюссель». Однойменний альбом був записаний в серпні 2011 року в Брюсселі (Бельгія) на студії ICP Recording Studios. Місце запису альбому і відмінний творчий результат надихнули учасників на подібну назву проекту. До альбому увійшли 12 композицій, записаних українською та англійською мовами. Реліз диску відбувся 22 березня.

Святослав Вакарчук - музикант з Ім'ям; беззмінний лідер групи «Океан Ельзи». Він вже не раз дивував своїх шанувальників новими музичними знахідками (2008-гом року світ побачив його перший сольний проект «Вночi»). Зараз він представляє свій другий сольний проект під назвою «Брюссель».

 

Майже повітряна, музика з елементами євро-поп, багатим звуком фортепіано, гітар і баса, часом навіть флейти, з серйозними і завзятими піснями - нова платівка Вакарчука в повній мірі відповідає поняттю «захопленої лірики».

Альбом вже отримав визнання як:

- Найяскравіше музична подія року (журнал Story України, народне голосування);

- Проект року (вибір тижневика «Український тиждень»);

- Подія року (музичний проект «Брюссель»), а Святослав Вакарчук увійшов до топ-200 найвпливовіших людей України за версією журналу «Фокус» саме завдяки цьому проекту.

До роботи над альбомом Слава Вакарчук, виконавець і автор більшості композицій альбому, запросив, без перебільшення, кращих музикантів Україні:
-- Сергія Бабкіна (флейта, гітари, вокал) - музиканта, актора і виконавця власних пісень;
-- Дмитра Шурова (рояль, електропіано, електрооргани, металофон) - екс-учасника групи «Океан Ельзи», працював з Земфірою над альбомом «Спасибі», останнім часом займається власним проектом Pianобой;
-- Макса Малишева (барабани, перкусія) - безумовно, одного з кращих українських барабанщиків на сьогоднішній день, брав участь в запису альбомів більшості відомих українських виконавців;
-- Петра Чернявського (бас-гітара, гітари) - більшою мірою, відомого як гітарист групи «Океан Ельзи», а в цьому проекті він вперше експериментує з бас-гітарою.

Музичними продюсерами «Брюсселя» стали Мілош Єліч (клавішник «Океан Ельзи») і Петро Чернявський (гітарист «Океан Ельзи»).

Презентація проекту «Брюссель» 13 грудня 2011 року, вперше в Україну, відбулася в прямому ефірі на каналі в YouTube. За офіційними даними Google було зафіксовано 84 000 унікальних підключень. Аудиторія концерту щонайменше склала понад 100 000 глядачів, які в прямому ефірі першими почули 12 нових композицій альбому.

Експерти погоджуються з тим, що «Брюссель» вийшов несподівано цікавим, враховуючи ту кількість експериментів, яке він містить». «Вийшло створити якісну річ, несподівану, але одночасно дозволяє визначити авторство», - пишуть інші.

Енергійний і безтурботний «Airplane», пульсуючий «Адреналiн», який шукає «Дощ» з вокалізом Вакарчука і Сергія Бабкіна, серйозна і непроста «Дай мені чистої води», гранично лірична «Моя планета» ... - кожен трек гідний окремої згадки.

 

Як зазначає сам музикант, «звичайно, цей альбом - не рок-опера, але, тим не менш, в розташуванні пісень є свій сенс. Спочатку літак, потім якісь зміни, переживання. Однією з кращих пісень альбому вважаю «Зелений чай». Музика і слова Сергія Бабкіна, він же її виконує. У останньої, дванадцятої, пісні в альбомі була дуже довга доля. Присвячуємо її всім, хто був з нами. Я писав її для себе, а й для вас ».

 

Трек-лист альбому:

1. Airplane

2. Адреналiн

3. Come to me baby

4. Дощ

5. Дай мені чістої води

6. Заплету (у Свої коси ніч)

7. Не плач

8. Зелений чай

9. Цунамі

10. Останнi момент

11. Моя планета

12. Де я

 

Адреса магазину з офіційного продажу диску у Львові: «Музична Колекція Львова», вул. Пекарська 33.

Нагадаємо, єдиний концерт проекту "Брюссель" у Львові відбудеться 7 квітня у ПС "Україна".

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!