Скорика та Лук’яненка. Львів’яни проголосували за нові назви для другого блоку вулиць

2041 0
Засідання робочої групи, де мають остаточно визначитися з новими назвами вулиць, відбудеться в понеділок, 8 серпня.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО/ІВАН СТАНІСЛАВСЬКИЙ

ФОТО: ТВОЄ МІСТО/ІВАН СТАНІСЛАВСЬКИЙ

Львівʼяни проголосували за нові назви для ще 25 «російських» вулиць. Загалом за пропозиції для перейменування другого блоку вулиць проголосували 13 тис. 498 людей. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

На цьому етапі нові назви обирали для таких теперішніх вулиць: Сергія Боткіна, Олексія Венеціанова, Михайла Врубеля, Софії Ковалевської, Володимира Комарова, Коряцька, Миколи Лобачевського, Степана Мельничука, Дмитра Мендєлєєва, Ігоря Михальчука, Івана Павлова, Василя Перова, Кіндрата Рилєєва, Петра Чайковського, Петра Шеремети, Олександра Засядька, Володимира Філатова, Івана Айвазовського, Льва Жемчужникова, Братня, Визвольна, Металістів, Переможна, Олександра Шумського, Заводська.

Читайте також: Гузара, Руфа і Чорнобаївська. У Львові підтримали нові назви для першої частини вулиць

Зазначимо, 58% містян, які взяли участь в опитуванні, висловились за перейменування  вулиці Петра Шеремети на вулицю Левка Лук’яненка. А 47,6% проголосували за зміну назви вулиці Петра Чайковського на вулицю Мирослава Скорика. Детальніше з результатами голосування можна ознайомитися тут.

«На цьому етапі ми виставили на голосування найбільшу кількість вулиць. По деяких топонімах є неочікувані результати голосування, по деяких  достатньо високий рівень підтримки – понад 60%. Плануємо провести засідання робочої групи наступного понеділка і вже в комплексі розглядатимемо перейменування цих 25 вулиць та ще 6 вулиць з першого етапу голосування» каже перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: Одну з вулиць львова пропонують назвати на честь Ігоря Білозіра

Нагадаємо, пропозиція, що набрала найбільше голосів, отримає один додатковий голос, який враховуватиме робоча група при затвердженні нової назви вулиці. Засідання робочої групи, де мають остаточно визначитися з новими назвами вулиць, відбудеться в понеділок, 8 серпня. Фінальне ж рішення щодо перейменування вулиць прийматимуть депутати на найближчій сесії Львівської міськраді.

Додамо, що у Львові обрали назви для першої частини вулиць, що підлягають перейменуванню. На пленарному засіданні депутати Львівської міської ради підтримали наступні пропозиції для нових назв вулиць, що підлягають перейменування в межах деколонізації топоніміки вулиць. Зокрема, у Львові з'явиться вулиця Юрія Руфа, Любомира Гузара, Гостомельська, Херсонська тощо. Повний перелік першої частини читайте тут

Загалом у Львівській територіальній громаді дерусифікують 53 вулиці, названих на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з російською імперією та росією, чи радянською пропагандою. Які ще вулиці перейменують у Львові, Винниках та Рудному, можна переглянути тут. Tvoemisto.tv також з’ясувало, коли зміни з перейменувань зможуть реалізувати та як це вплине на мешканців міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!