Митрополит Епіфаній: В Печерській лаврі нарешті зазвучить щоденна молитва за перемогу

2608 0
2 грудня Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир у складі Православної церкви України.
Фото: ПЦУ, Фейсбук

Фото: ПЦУ, Фейсбук

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній вважає, після реєстрації Печерської Лаври як монастиря ПЦУ, зроблено «вагомий крок для повернення української молитви до нашої національної святині». Про це йдеться в заяві митрополита, яка розміщена на його офіційній Фейсбук-сторінці.

«Сьогодні ми заклали один з наріжних каменів у міцну основу Помісної Церкви, зробили вагомий крок для повернення української молитви до нашої національної святині – Печерської Лаври. Розумію емоції багатьох. Хтось радіє так, ніби всі питання вже вирішені. Але багато питань справді потребують відповідей та рішень. Хтось обурюється, бо хоче, щоби все вже було розв’язане. Але не варто применшувати значення того, що відбулося – сьогодні Українська Лавра справді набула суб’єктності, хоча поки що вона – як новонароджене немовля».

Читайте також: Глава ПЦУ Епіфаній освятив хрест під будівництво церкви на Сихові

Митрополит Епіфаній наголосив в тому, що зростає усвідомлення важливості духовної безпеки, він бачить руку Божу. І хоча вороги України сьогодні намагаються спровокувати збурення, але як і дотепер, вони не матимуть успіху.

«МИРНО, СПОКІЙНО, впевнено ми пройдемо цей шлях. І в святині нашого народу нарешті зазвучить щоденна молитва рідною мовою – за перемогу, за справедливий мир, за вигнання російських агресорів та за добро для України.

Тож зберігаймо спокій та працюймо далі. Бо з нами – правда, з нами Бог, а це означає, що добра справа, в якій сьогодні зроблено вагомий крок, неодмінно довершиться духовною перемогою для Церкви і України».

2 грудня стало відомо, що Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир у складі Православної церкви України.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!