Митрополит Філарет УПЦ МП закликав голову Львівської ОВА забезпечити права вірян

2840 0
Митрополит вимагає не перешкоджати вірянам УПЦ МП здійснювати богослужіння і припинити розпалювати релігійні ворожнечі.
Фото: ФБ/Митрополит Філарет

Фото: ФБ/Митрополит Філарет

Митрополит Львівський і Галицький Філарет опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку відкрите звернення до голови Львівської військової адміністрації Максима Козицького, керівників поліції та СБУ Львівщини, в якому йдеться, що в деяких районах області порушують права віруючих, священнослужителів та релігійних громад Львівської єпархії УПЦ.

За словами Митрополита Філарета, усе це відбувається з мовчазної згоди або іноді за участі посадових осіб та органів місцевого самоврядування, які, виходячи за межі своїх повноважень, приймають незаконні рішення про заборону діяльності релігійних громад УПЦ та перешкоджають у здійсненні релігійного обряду, чинять тиск та сприяють захопленню храмів.

Читайте також: У Стрийській громаді заборонили діяльність УПЦ МП

У зверненні Митрополит навів кілька прикладів, серед яких Борислав, Стрий, мікрорайон Сихів, Турківщина, Дрогобич. Він звернувся до керівництва Львівської області, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів не чинити перешкод вірянам релігійних громад Львівської єпархії УПЦ у звершенні богослужінь та захистити права вірян.

Нагадаємо, на Львівщині заборонили діяльність УПЦ МП в Городку, Бориславі та Червонограді. Деякі громади самостійно перейшли до помісної Православної Церкви. Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові, Tvoemisto.tv аналізувало раніше, детальніше тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!