Митрополит Ігор Возьняк скасував у Львові парафію Стрітення Господнього

5514 0
Це пов’язано із затяжним конфліктом між римо- та греко-католицькими громадами, які ділили храм на вулиці Винниченка, 30а.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

5 лютого на підставі рішення Пресвітерської Ради Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор скасував парафію Стрітення Господнього, що мала осередок в однойменному храмі на вулиці Винниченка, 30а у Львові. Про це повідомляє прес-служба Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

«Храм Стрітення не належить до Львівської Архиєпархії УГКЦ, і є таким, який 20 грудня 2002 року компетентними органами влади був переданий громаді на правах колективної власності. Оскільки у цій сакральній споруді продовжують відбуватися спільні літургійні моління, з огляду на добро вірних Львівської Архиєпархії УГКЦ бажаємо повідомити усіх, що на цей час богослужіння у храмі Стрітення Господнього у Львові провадять некатолицькі священики», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Православна церква може внести зміни до календаря

Ще наприкінці 2017 року Архиєпископ-Митрополит Львівський Римо-католицької церкви Мечислав Мокшицький заявив, що храм Стрітення на вулиці Винниченка є в переліку храмів, що, на його думку, греко-католики мають повернути громаді РКЦ. Загалом Мечислав Мокшицький говорив про 23 храми, що належали РКЦ.

Восени минулого року Митрополит Ігор Возьняк відкликав свого священика із храму: 17 років римо-католики і греко-католики почергово служили в храмі, але між ними постійно виникали сварки. Тоді ж, втім, перестали проводити служби і опоненти УГКЦ, які заявили, що у них забрали ключі від церкви. РКЦ проводить служіння у Курії поряд з храмом Стрітення. Ключі ж забрала «Релігійна громада УГКЦ парафії Стрітення ГНІХ», у власності якої і є храм, згідно з офіційними документами. У Львівській Архиєпархії УГКЦ зазначають, що це частина вірян, що не підкорились рішенню Митрополита Ігоря Возьняка, який закликав їх уникнути конфлікту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!