Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій очолив Інститут Церковної історії ПЦУ

2022 0
Інститут відновили у квітні цього року.
фото: Надія Марченко

фото: Надія Марченко

Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій (Рудюк) став головою Інституту Церковної історії ПЦУ. Про це сьогодні, 24 травня, повідомив Глава ПЦУ Епіфаній, інформує Духовна велич Львова.

Читайте також: Двері нашої Церкви відчинені, – Митрополит Димитрій Рудюк про Томос і московський патріархат

Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій (Рудюк) 1994 року закінчив історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Владика Димитрій є автором багатьох праць з української церковної історії, зокрема з історії церковної біографістики. На посаді ректора Київської православної богословської академії (2000–2010) відродив галерею портретів видатних церковних українських ієрархів та діячів і меценатів Православної Церкви.

У квітні цього року у ПЦУ ухвалили рішення про відновлення Інституту Церковної історії та створення Інституту «Церква і суспільство».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!