Митрополит Львівський закликав не використовувати площу св. Юра в політичній агітації

1966 0
Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ звернувся до політиків та політичних сил з нагоди місцевих виборів. Владика закликав не використовувати площу святого Юра, на якій встановлено пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому, в прямій чи непрямій політичній агітації. Звернення оприлюднили на сайті Львівської єпархії УГКЦ.
фото: anderver.livejournal.com, www.credo-ua.org

фото: anderver.livejournal.com, www.credo-ua.org

«Політикам та політичним силам Львівщини

Слава Ісусу Христу!

Достойні пані та панове, дорогі брати і сестри,

із наближенням місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня цього року, починається період високої політичної активності, що є ознакою демократичної культури суспільства. Зріст та дотримання цієї культури тісно пов’язаний із подіями останніх років, коли народ України вчиться брати на себе відповідальність за власну будучність.

Різні політичні сили, з початком виборчої кампанії, поширюють інформацію про власну діяльність, демонструють свою візію шляхів покращення і розвитку суспільного ладу, здійснюють активну агітацію. Все це має відбувається з дотриманням морально-суспільних принципів, на засадах взаємоповаги та партнерства, праці на добро України та її народу.

Митрополит Андрей Шептицький, 150-ліття від Дня народження якого звершуємо цього року, неодноразово звертав увагу в своїх творах на потребу пошанування одне одного в контексті Божих Заповідей любові.

Цим листом звертаюся до Вас з проханням уникати маніпуляцій, політичного підкупу, «брудних технологій» стосовно виборців, які мають право на свобідний вибір та обов’язок відповідальності за нього.

З огляду на це, просимо не використовувати площу святого Юра, на якій встановлено пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому, в прямій чи непрямій політичній агітації. Нехай ця площа стане місцем зустрічі людей, для яких є важливими надбання праведного Митрополита Андрея – людини, яка всю свою діяльність поклала на Божий вівтар задля добра народу».

Владика Ігор (Возьняк), Митрополит Львівський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!