Як у Львові борються з пилом на вулицях і прибирають місто після зими

7397 0
Попри воєнний стан, комунальники працюють майже в повному штаті. Щодня на вулиці виходять понад 1600 двірників.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

Із минулого тижня у Львові почали мити тротуари і проїжджі частини. Незважаючи на воєнний стан, прибирання міста після зими триває за планом. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк. 

«Комунальники працюють в штатному режимі, можливо, навіть інтенсивніше, ніж до війни. Із 28 лютого розпочали очистку прибордюрної частини у Львові. Це край тротуару, біля нього, як правило, збирається пісок і мул. Ми задіювали щоденно 21 машину і вивозили 101 кубічний метр цього мулу», – каже вона.  

Читайте також: «Стане великим багатосферним хабом». Як Львів трансформується у час війни

Після цього місто чистять порохотягами, виводячи їх на роботу рано-вранці та вночі. Миття доріг і тротуарів комунальники почали 16 березня. Щоденно для цього, за словами посадовиці, працюють 8 машин для всього міста. Кілька днів тому стартували роботи з очистки газонів, оскільки взимку, продовжує вона, на них потрапляє сніг із піском під час чищення вулиць. 

Ірина Маруняк додає, що кожного дня місто прибирають 1 625 двірників. Деякі працівники комунальних служб пішли служити на фронт, однак люди на ключових посадах залишилися та продовжують працювати.

Нагадаємо, що у Львові розпочинають роботу літні майданчики. За вже встановлені споруди виконавчий комітет Львівської міської ради скасував плату для власників закладів громадського харчування. Традиційно літні майданчики розпочинають роботу з 1 квітня. 

Надія Жила


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!