МЗС Австрії проти вступу України до Євросоюзу

2566 0
Там вважають, що Україна повинна мати «інший шлях», ніж повне членство.
Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг вважає, що Україні не варто пропонувати членство в Євросоюзі. Про це він заявив у виступі в 14-му саміті європейських медіа в Лех-ам-Арльберзі, повідомляє Європейська правда.

Міністр вважає, що Україна не повинна отримати статус кандидата у червні, як на те розраховує президент Зеленський. Він обгрунтував свою позицію тим, що є держави Західних Балкан, які проходили значно довший шлях до кандидатства.

Крім цього, Шалленберг каже про те, що Україні в принципі не варто ставати членом ЄС, навіть у подальшому. Він висловився за «інший шлях» для України, ніж повне членство. 

Проте, він безперечно підтримав подальше поглиблення відносин ЄС з Україною.  «Ми експортуємо наш західний спосіб життя», - пояснив він.

Читайте також: «Ми хочемо, щоб Україна була в ЄС», – фон дер Ляєн

Нагадаємо, що Україна надіслала Єврокомісії першу частину анкети для членства в ЄС. Після отримання заповненого опитувальника Єврокомісія готуватиме рекомендацію щодо виконання Україною копенгагенських критеріїв вступу до ЄС. Україна, у свою чергу, сподівається на набуття статусу країни-кандидата на вступ до ЄС вже в червні поточного року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!