МЗС назвало Іран співучасником агресії рф проти України

997 0
Відомство закликало Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї Росії, інакше ж країна та її керівництво нестимуть найсуворішу відповідальність.
Фото: АР

Фото: АР

Міністерство закордонних справ заявило, що надання Іраном зброї росії для ведення повномасштабної загарбницької війни та вбивства українських громадян робить його співучасником агресії та воєнних злочинів на території України.

Джерело: опублікована на сайті заява МЗС

У відомстві нагадали, що лише за останній тиждень рф завдала понад сотню ударів іранськими дронами-камікадзе по житлових будинках, електростанціях, очисних спорудах, мостах та дитячих майданчиках в низці українських міст.

У результаті загинули та отримали поранення десятки людей, зокрема діти. Постраждала третина енергетичної інфраструктури України, також пошкодження отримали будівлі двох дипломатичних установ у Києві.

«Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів Росії проти України», – наголосили у відомстві.

Читайте також: Україна забрала акредитацію у посла Ірану. Там на таке рішення «дали пораду» Києву

Міністерство закордонних справ закликало Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї Росії, інакше ж країна та її керівництво нестимуть найсуворішу відповідальність, «зокрема в межах міжнародних судових процесів щодо злочинів Росії проти України».

Нагадаємо, напередодні видання The Washington Post повідомляло, що Іран посилює свої зобов’язання постачати зброю росії для війни проти України і готовий передати не тільки дрони, а й ракети класу «земля-земля». Тегеран направив офіційних осіб до росії 18 вересня для завершення умов додаткових поставок зброї, включаючи два типи іранських ракет класу «земля-земля».

Раніше офіційний представник МЗС Ірану Насер Канані повторив наполегливі заперечення будь-якої причетності до постачання безпілотників росії.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!