МЗС не радить львів'янам їхати в Росію

3154 0
Міністерство закордонних справ України із занепокоєнням відзначає, що останнім часом нормою стали випадки безпідставного затримання громадян України на території Російської Федерації, відсутність гуманного ставлення до українців з боку російських правоохоронних органів, їх несумісної з людською гідністю поведінки, застосування до наших співвітчизників неприпустимих методів фізичного та психологічноговпливу, у тому числі - тортур.
homo-creativus.info

homo-creativus.info

Українська сторона наголошує, що грубі порушення Росією своїх міжнародно-правових зобов’язань, у тому числі у сфері консульських зносин, набули системного характеру.

У цьому контексті Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України при плануванні поїздок до Російської Федерації реально оцінювати наявні ризики та існуючі загрози та ретельно зважувати потребу у здійсненні таких подорожей.

При виникненні на території Росії будь-яких випадків затримання, негуманного поводження, фізичного та психологічного тиску з боку російських органів або громадян Міністерство закордонних справ України рекомендує українським громадянам невідкладно звертатися на гарячу лінії Центру оперативного реагування Міністерства (+38 044) 238-16-57, або безпосередньо на гарячі лінії консульських установ України,розташованих на території РФ, а саме:

Посольство України в Російській Федерації (м. Москва) +7 919 768-77-96

Консульство України в Новосибірську +7 913 799-27-75

Консульство України в Ростові-на-Дону +7 918 587-99-93

Генеральне консульство України в Санкт-Петербурзі +7 921 304-05-72

Консульство України у Єкатеринбурзі +7 953 000-02-07

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!