МЗС України закликає не подорожувати деякими районами Греції через пожежі

2035 0
П’ятий, найвищий режим пожежної небезпеки «тривога», ввели у регіонах Аттіка, Центральна Греція та окремих районах пів острова Пелопонес.
фото: www.civilprotection.gr

фото: www.civilprotection.gr

МЗС не рекомендує українцям подорожувати окремими районами Греції через пожежі. Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Цього сезону буде більше рейсів зі Львова у грецькі Салоніки

Рекомендації пов’язують не лише з підвищенням температури до +40, а й із сильними вітрами та оголошенням у деяких регіонах Греції найвищих режимів пожежної небезпеки. Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям перебувати у можливій близькості до води, відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації, дотримуватися інструкцій рятувальних служб, а також враховувати можливі зміни у розкладі руху транспорту.

П’ятий, найвищий режим пожежної небезпеки «тривога», ввели у регіонах Аттіка, Центральна Греція та окремих районах пів острова Пелопонес (Корінфія, Арголіда, Аркадія, Східна Лаконія). Стан протипожежної готовності, що відповідає четвертій категорії небезпеки, оголосили в інших районах пів острова Пелопонес, островах Егейського моря, Західній Греції, Іонічних островах.

Інтерактивна карта пожежної небезпеки, а також актуальна інформація з розвитку ситуації розміщена на сайті Генерального Секретаріату цивільного захисту Греції за посиланням.

У разі небезпечних ситуацій, загрози життю чи здоров’ю рекомендують телефонувати на Гарячу лінію Посольства України в Греції за номером +30 69 327 656 06, адреса електронної пошти [email protected], або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України:  (044) 238 16 57, адреса електронної пошти [email protected].



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!