МЗС пояснило, чому Польща змінила правила отримання віз

8238 0
Збільшення кількості документів, які українці мають подавати для отримання шенгенської візи в консульських установах Польщі, відповідає рішенню Європейської комісії. Про це заявив речник МЗС України Євген Перебийніс.
Фото: travelby.com.ua

Фото: travelby.com.ua

29 квітня Європейською комісією було затверджено уніфікований перелік документів, які мають подаватися громадянами України до консульських установ держав-членів ЄС для оформлення віз. За словами речника МЗС, зі свого боку Україна в рамках подальшого спрощення поїздок громадян України до ЄС послідовно вимагала від європейської сторони якнайшвидшого схвалення такого переліку документів для громадян України, які були б уніфікованими для всіх держав, пише Уніан.

Затверджений перелік передбачає надання громадянами України при оформленні шенгенської візи чотирьох документів, які підтверджують мету поїздки, джерело доходів в Україні або довідку з місця роботи, наявність коштів для здійснення поїздки або довідку з банку, наявність житла на час перебування в країнах Шенгенської зони.

«Перелік документів, які вимагаються консульськими установами Польщі в Україні, повністю відповідає схваленому Єврокомісією рішення з цього питання”, – сказав Перебийніс.

Нагадаємо, що з 15 жовтня змінюються правила прийому документів на візу (шопінг, бізнес). Якщо ви записані на подачу документів у жовтні, то вимоги до документів залишаються старими, а якщо ви записані 3 листопада чи пізніше, то додатково необхідно буде подавати документи що підтверджують вид діяльності (для найманих працівників це довідка з місця роботи), наявність фінансових засобів для покриття витрат, пов`язаних з подорожжю до країн Шенгенської зони (витяг з банківського рахунку, який містить перелік банківських операцій за останні три місяці), документи, що підтверджують проживання (гарантійний лист сторони, яка приймає, бронювання готелю або інший документ, що підтверджує проживання).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!