МЗС закликає бойкотувати компанії, що не пішли з Росії. Перелік

3354 0
209 західних компаній вже повністю вийшли з Росії та припинили взаємодію з російськими партнерами, 378 обмежили роботу частково.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав споживачів бойкотувати великі міжнародні компанії, які досі не пішли з ринку Росії. Він вважає аморальною роботу на російському ринку західних компаній і заявив про потребу спонукати їх зробити таке рішення. Про це Дмитро Кулеба повідомив на онлайн-брифінгу учора.

Читайте також: Без літаків, смартфонів і авто. Які відомі компанії йдуть з російського ринку через війну в Україні

«Міжнародний бізнес має йти з Росії як з моральних, так і з прагматичних міркувань. По-перше, робота в країні варварів – це удар по репутації. Ніхто не хоче асоціюватися з воєнними злочинами. По-друге, російська економіка стрімко наближається до краху. Компанії намагаються втекти зараз, аби не виймати капітали з-під завалів пізніше. Російський», – каже він, зазначаючи, що Путін зруйнував інвестиційний клімат і що РФ розглядає навіть можливість націоналізації іноземних активів.

За підрахунками МЗС, станом на вчорашній день, 14 березня, 209 західних компаній повністю вийшли з Росії та припинили взаємодію з російськими партнерами, 378 обмежили роботу частково.

Читайте також: Coca-Cola таки зупиняє діяльність у Росії

Водночас 26 компаній він виділив окремо і назвав поіменно тих, хто досі не пішов з Росії. Це:

  • торговельні мережі Leroy Merlin, Metro, Auchan, Spar
  • автотовари Pirelli та Bridgestone Tires
  • готелі Accor та Intercontinental
  • у сфері машинобудування OTIS Worldwide, Honeywell, Mohawk Industries, Arconic
  • косметика та супутні товари Oriflame, Kimberly-Clark, Koti, Ecco, Salvatore Ferragamo
  • тютюнова продукція Philip Morris
  • харчова промисловість та ресторани Papa John's і Kellogg
  • медицина Bayer
  • банки Raiffeisen, OTP Bank, City Group, Société Générale, UniCredit, Intensa Sanpaolo.

 

Міністр також публічно закликав українських та західних споживачів покарати цей бізнес бойкотуванням.

«Я ще раз закликаю їх залишити російський ринок якнайшвидше, а решту урядів та споживачів бойкотувати ці компанії, допоки вони не припинять роботу в Росії», – зазначив Дмитро Кулеба.

Нашадаємо, що через війну в Україні світові гіганти покидають російські ринки, від цього економіка агресора може спуститись до рівня 1998 року. Які компанії йдуть з російського ринку, читайте у матеріалі Тvoemisto.tv


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!