МЗС запропонувало Польщі скасувати візи для львів'ян

23367 5
Міністерство закордонних справ почало переговори про розширення малої прикордонної зони з Польщею, жителям якої не потрібні візи, з 30 кілометрів до 50-ти. Якщо вони завершаться успішно, в цю зону потрапить і Львів, заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.
Фото: travelby.com.ua

Фото: travelby.com.ua

«Я недавно зустрічалася з послом Польщі в Україні, і ми з ним говорили про те, що ми підійшли до того моменту, коли можна було б збільшити малу прикордонну зону, у якій громадяни могли б подорожувати без віз на таку саму відстань в Польщу. Це зараз 30-кілометрова зона вздовж кордону. Йдеться про те, щоб збільшити її до 50 кілометрів. Тоді громадяни, які проживають у Львові, зможуть без віз подорожувати до Польщі», – заявила вона в ефірі телеканалу БТБ, пише LB.ua.

«Зараз ми говоримо про те, що поляки за рік приймають у себе близько мільйона українців. Природно, це число може значно збільшитися. І також ми будемо працювати з іншими країнами, з якими у нас є угоди щодо малого прикордонного руху», – додала вона .

Нагадаємо, що з 15 жовтня Польща посилила умови подачі документів на візи. Тепер обов'язково вимагають довідку з роботи, виписку з банку і гарантійний лист сторони, що приймає.

Читайте також: Візи для українців: вимоги, особливості, спрощення


Читайте також:
8 Листопада, 2014 15:47
Віктор Ви або зовсім наївні,або геть логіка відсутня...Пишуть,глузують з вас відкрито.А ви не знаєте що маєте вже робити,забудьте.Безвізового режиму для України не буде ніколи!
31 Жовтня, 2014 21:56
Андрій Угода про Місцевий прикордонний рух, (польською Maly Ruch Graniczny - MRG), висить на сайті Консульства Республіки Польща в Україні ([***]://lwow.msz.gov.pl/uk/informacje_konsularne/13032012-mrg1/) з часу підписання, з березня 2008 року. В цій угоді також розписано які населенні пункти України входять у зону дії MRG, а також до яких населених пунктів на території Польщі можна доїхати не боячись отримати депортацію. Хочеш їхати далі - отримуй візу.
31 Жовтня, 2014 13:13
Святослав А відколи відстань міряють по дорогах?
По дорогах виходить навіть більше 70, але якщо зсунути лінію кодону на 50 км, то Львів попадає ;)
31 Жовтня, 2014 12:52
Nelli теж не розумію яким боком Львів потрапляє у 50-км зону? якщо до кордону 70 км
31 Жовтня, 2014 09:41
OLGA Не розумію,навіщо писати такі сатті-сенсації Ура в Польщу без візи))))) Сміх та й годі. Чому немає пояснення що ховає в собі термін "MRG" і що означає 50 км зона?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!