На 34 світлофорах Львівщини встановлять камери для фіксації порушень

5290 1
Львівська область стане першою в Україні, в якій на дорогах державного значення встановлять «розумні світлофори».
фото: molbuk.ua

фото: molbuk.ua

Під час сесії 7-го березня депутати Львівської облради виділили 2 млн грн на облаштування так званих «розумних світлофорів». Ще близько 15 млн грн на цей проект передбачено грантом Євросоюзу, який до кінця березня має погодити Міністерство інфраструктури, – пише Zaxid.net

За словами керівника департаменту дорожнього господарства Львівської облдержадміністрації Романа Кокотайла, камери на світлофорах встановлять вже цього року, однак детальнішу їхню кількість та місця визначать після того, як уряд погодить виділення коштів.

Читайте також: У Львові «латають» аварійні ями на дорогах. Перелік вулиць 

«Камеру встановлюватимуть за кілометр-півтора від світлофора. Вона фіксуватиме швидкість руху автомобілів. Якщо камера зафіксує, що авто перевищує швидкість, то вона автоматично переключатиме світлофор із зеленого на червоний сигнал, змусивши таким чином водія зменшувати свою швидкість. Якщо ж водій проїде світлофор на червоне світло, то камера це зафіксує і автоматично передасть дані в поліцію», – пояснив Роман Кокотайло.

За його словами, Львівська область стане першою в Україні, де встановлять «розумні світлофори». Йдеться про 34 світлофори, які є в області і поблизу кожного з яких встановлять по дві камери для фіксації порушень.

Окрім 2 млн грн на встановлення відеокамер, під час сесії депутати ЛОР виділили також 16 млн грн на освітлення пішохідних переходів в області.

До слова, від 2012-го року у Львові вже діють 28 «розумних світлофорів».

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
9 Березня, 2017 17:44
007 А чому на фото площа м.Чернівці? :)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!