На 80 році помер колишній декан Львівського медуніверситету Іван Готь

1619 0
Він був деканом стоматологічного факультету протягом 13 років.
Іван Готь. Фото зі сторінки Мирона Угрина

Іван Готь. Фото зі сторінки Мирона Угрина

У Львові на 80 році життя помер колишній декан факультету стоматології Львівського медичного університету Іван Готь. Про це повідомив Мирон Угрин у Фейсбук. 

«Відійшов у вічність мій вчитель, колега, друг професор Готь Іван Мирославович, світла людина, життєлюб, людина яка підтримувала все передове в стоматології», – пише він. 

Іван Готь народився 13 травня 1942 року у с. Гаї на Львівщині. 1965 р. закінчив стоматологічний факультет Львівського медичного інституту, а 1967 р. – клінічну ординатуру на кафедрі хірургічної стоматології, де й залишився працювати асистентом. 

У 1971 р. захистив кандидатську дисертацію, здобув звання доцента (1976), а згодом – професора (1996). 

З 1992 року очолював кафедру хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького. Він є автором понад 200 наукових праць, 8 монографій, співаватором 2 авторських свідоцтв, 6 патентів України, 16 рацпропозицій.

Додамо, що Готь 13 років був деканом стоматологічного факультету. Він – член президії щелепно-лицевих хірургів України, співзасновник Асоціації черепно-щелепно-лицевих хірургів України та Асоціації стоматологів Львівщини. 

Крім того, за досягнуті професійні успіхи Готя нагороджено численними грамотами та подяками, відзнаками Верховної Ради України, Міністерства охорони здоров’я України. 2001 року Американський біо- графічний інститут відзначив його як «Людину року».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!