Політична реклама

На апетит впливає колір посуду, - дослідження вчених

4320 0
Згідно з численними спостереженнями колір посуду може знизити апетит і допомогти схуднути. Детальніше - читайте далі.

Білий колір

Білий посуд більше підходить тим, хто бажає набрати вагу — будь-яка страва на білому тлі виглядає контрастно та привабливо, що помітно покращує апетит.

Фісташковий, рожевий і помаранчевий колір

Такий посуд також не підходить тим, хто бажає позбавитися від зайвої ваги — він стимулює виділення шлункового соку та підсилює апетит. З таких тарілок можна годувати примхливих дітей — вони ще й добавки попросять.

Жовтий колір

Посуд в цьому колірному рішенні забезпечує суперечливий результат. З одного боку жовтий колір стимулює апетит, а з іншого — дозволяє швидше насититися. Фахівці рекомендують використовувати такі тарілки для подачі перших страв — з'їдений з апетитом суп або борщ шкоди фігурі не завдасть, а завдяки почуттю ситості до гарніру справа просто не дійде.

Червоний колір

Посуд червоного кольору протипоказаний на кухні взагалі — цей колір надає збудливу дію нервовій системі, що призводить до відсутності контролю над голодом і до швидкого поглинання їжі. З червоним декором на тарілках, схожа ситуація.

Блакитний колір

Блакитний колір нейтральний. Згідно зі спостереженнями, він не викликає особливого апетиту, тому посуд в цьому колірному рішенні можна використовувати і для першого і для другого. У той же час не рекомендується купувати чашки блакитного кольору — цей колір може викликати почуття незадоволеності та призведе до поглинання вже після завершення трапези чогось смачного, але аж ніяк не корисного для фігури.

Чорний, синій і бузковий кольори

Посуд в цьому колірному рішенні виглядає на кухні досить цікаво, на противагу цьому їжа, покладена на нього, виглядає не дуже апетитно, що сприяє зменшенню вживаних порцій.

Посуд болотного кольору

Цей посуд є справжньою знахідкою для всіх тих, хто бажає схуднути. Їжа на такий тарілці здається абсолютно непривабливою та не підвищує апетит.

Джерело: vkurse.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!