На ремонт Музею імені Соломії Крушельницької у Львові назбирали 230 тисяч грн

1198 0
На продаж було виставлено 65 картин і скульптур, які подарували митці.
Фото: Львівська Національна Опера

Фото: Львівська Національна Опера

У Дзеркальній залі Львівської національної опери імені Соломії Крушельницької 1 червня відбувся аукціон «Подарунок для Соломії». Там представили 64 картини і 1 скульптуру. Про це пише газета «День».  

Так Львів готується до святкування ювілею, 150-річчя оперної співачки Соломії Крушельницької.

У межах аукціону вдалося продати 25 картин на суму 230 тисяч гривень, а роботи, які залишилися, хочуть виставити на продаж в інтернеті.  Ці гроші хочуть скерувати на ремонт стель у Музично-меморіальному музеї імені Соломії Крушельницької. 

Аукціон проходив як музична подія, а його гостями були митці, також представники влади і бізнесу.

Серед мистецьких творів були представлені картини таких відомих львівських художників, як Остапа Лозинського, Романа Зілінко, Миколи Шимчука, Соломії Лободи, Лесі Квик та інших. 

Читайте також: У Львові хочуть розширити музей Соломії Крушельницької

У коментарі газеті «День» директор Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові Михайло Кобрин зазначив, що цих коштів не вистачить на всі роботи, однак сподівається, що вдасться вилучити більшу суму з продажу в інтернеті. 

Йдеться про суму у розмірі 400 тисяч грн, тобто потрібно подвоїти зібрані на аукціоні кошти, щоб можна було відремонтувати не лише стелю, а й двері і пілогу. 

За першу картину «Баттерфляй» Дарії Альошкіної, яку придбали на аукціоні, вдалося виручити 2 тис. грн, в той час як стартова ціна становила 1 тис. грн. 

Нагадаємо, що музей Соломії Крушельницької планують розширити. Для цього міська рада погодила рішення про купівлю квартири, яка розташована над музеєм. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!