Для відновлення львівської статуї свободи збиратимуть кошти на аукціоні

2556 0
Сьогодні, 30 жовтня, о 17:00 у Музеї етнографії та художнього промислу (просп. Свободи, 20) відбудеться ювілейний Х Аукціон надій, гасло якого «Працюй, зберігай, примножуй!» Про це інформує прес-служба ЛМР.
фото: afishalviv.net

фото: afishalviv.net

На продаж виставлять лоти від відомих українців: вироби ручної роботи, сертифікати на послуги, мистецькі речі. Серед них – картина «Кропивник» із особистої колекції Блаженнішого Патріарха Святослава, Глави УГКЦ, картина-інсталяція «Вічний поклик» з автографами актриси Героя України Ади Роговцевої від президента благодійного фонду «Камелія» Маргарити Січкар, м’яч з підписами ФК «Шахтар» тощо.

За словами голови координаційної ради Ірини Богайчук, за результатами аукціону студенти планують відновити скульптурну композицію «Рільництво. Ощадність. Промисловість», що з 1891 року прикрашає Львівський музей етнографії та художнього промислу. Скульптуру, створену Леонідом Марконі, називають ще «львівською статуєю Свободи» через схожість зі знаменитою Статуєю Свободи у Нью-Йорку. Пам'ятка архітектури вже понад сто років не реставрувалася. За попередніми обрахунками, вартість проекту становитиме близько 1000000 грн.

Читайте також: Як містяни рятуватимуть львівську статую Свободи

Студенти прагнуть не лише відновити історичну перлину Львова, а й об’єднати зусилля усіх небайдужих задля збереження історії, відродити та популяризувати ідею ощадності, єдності та взаємодопомоги в Україні, започатковану митрополитом Андреєм Шептицьким, 150-річчя з дня народження якого львів’яни вшановують у цьому році.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!