На автодорогах Львівщини збільшується кількість ДТП. Статистика

1580 0
В останні роки на дорогах Львівщини відбуваються сотні автомобільних аварій та катастроф, в наслідок яких гинуть і травмуються не лише водії, пасажири але й діти. Про це повідомляють у Службі автомобільних доріг у Львівській області.
фото: golos.zp.ua

фото: golos.zp.ua

Підбиваючи підсумки першого півріччя поточного року, Службою автомобільних доріг зафіксовано збільшення дорожньо-транспортних пригод на автомобільних дорогах загального користування Львівської області. Тож, Служба автодоріг оприлюднює дані та причини дорожньо-транспортних пригод.

У період з 01 січня по 30 червня поточного року на автошляхах Львівщини скоєно 849 ДТП, з них 513 зіткнень та 66 перекидань; 168 наїздів на перешкоду та 9 наїздів на автомобілі, що стоять. Як наслідок 269 осіб травмовано та 22 особи загинуло.

У наслідок ДТП страждають не лише автомобілісти, але й інші учасники дорожнього руху -  пішоходи та велосипедисти. Протягом першого пів річчя водіями авто здійснено 51 наїзд на пішохода, в яких 36 осіб було травмовано, 15 осіб загинуло. Окрім того, здійснено 13 наїздів на велосипедистів, з яких 9 осіб травмовано, одна людина загинула.

Однією з основних причин скоєння ДТП є порушення правил дорожнього руху водіїв та інших учасників дорожнього руху, порушення правил обгону з виїздом на зустрічну смугу та перевищення швидкості. Так, з початку року через перевищення швидкості сталось 284 ДТП. Не гребують сідати за кермо і любителі оковитої, як наслідок горе-водіями скоєно 43 дорожньо-транспортні пригоди.

Читайте також: Я - на головній! Чому Львів у п'ятірці міст за кількістю ДПТ серед міст в Україні

Вибір швидкості руху повинен враховувати не лише дорожні умови і інтенсивність руху, алей досвід водія і особливості конструкції автомобіля. Згідно дорожньої ситуації, що постійно змінюється, потрібно вчасно регулювати швидкість, щоб мати можливість вчасно уповільнити рух або зупинити автомобіль для відвертання аварії або наїзду. Варто завжди мати на увазі, що правилами дорожнього руху в населених пунктах дозволена швидкість не більше 60 км/год. На вибір швидкості руху автомобіля безпосередньо впливають стан дорожнього покриття і погодні умови. При сухому покритті, хорошій видимості, відсутності перешкод, швидкість руху на дорогах поза населеними пунктами обмежується лише технічними характеристиками вашого транспортного засобу.

Служба автомобільних доріг у Львівській області докладає чимало зусиль для покращення роботи з організації безпеки руху на автодорогах Львівщини. Служба спільно управлінням патрульної служби ГУ НП у Львівській області, ДП «Львівський облавтодор» та представників інших підрядних організацій  вживають  відповідних заходів щодо ліквідації місць концентрації ДТП та оперативного реагування служб при скоєнні ДТП.

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!