На бронетанковому заводі у Львові волонтери допомагають ремонтувати техніку

2862 0
У Львові волонтери допомагають працівникам Львівського бронетанкового заводу ремонтувати військову техніку. Їм доручають виконувати не фахову роботу, щоб розвантажити працівників підприємства і пришвидшити процес відновлення техніки радянського виробництва.
Фото: ipress.ua

Фото: ipress.ua

Щодня на заводі працює близько 20 волонтерів, пише Zaxid.net.

«Відчув, що є потреба показати суспільству, що воно повинно мобілізовуватися і допомагати нашій військовій промисловості. З історії Другої світової війни ми знаємо, що великі народи мобілізовувалися для того, щоб допомогти своїй армії. Маючи у Львові військове підприємство, яке працює над ремонтом, відновленням і створенням нової військової техніки, ми вирішили створити кампанію волонтерської допомоги», – розповів координатор акції Олег Яськів.

Усі охочі допомогти повинні заповнити спеціальну анкету, де вказують паспортні дані. Вони виконують роботи за дорученням безпосередніх керівників.

Читайте також: У Львові випробовують найновішу українську бронемашину 

Головний інженер Львівського бронетанкового заваду Віктор Андрощук каже, що до такої ініціативи на підприємстві поставилися з розумінням.

«Ми розуміємо, що це робота некваліфікована. Тут є митці, архітектори, науковці. А в нас підприємство виробниче. Нам потрібен слюсар, фрезерувальник, токар. Але ми не відмовляємося, даємо волонтерам ту роботу, яку вони можуть виконати», – зазначив він.

Волонтери асистують майстрам, які працюють у цехах. Вони допомагають виготовляти кумулятивні екрани для бронетехніки, чистити від іржі та бруду гусениці від старих танків, готують майданчики для виготовлення української броньованої машини «Дозор-Б».

Охочих допомогти Львівському бронетанковому заводу виявилося багато. На сьогодні, 4 вересня, уже зголосилося близько 50 людей. Організатори планують розподілити їх на кілька груп.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!