На будівлі Фабрики Повидла відкрили банер з масштабною мистецькою роботою

1426 0
Банер виконує роль не лише будівельного атрибуту, а й є своєрідним полотном для мистецької роботи.
фото: лмр

фото: лмр

Твір сучасного мистецтва, який обрало журі під час закритого конкурсу, розмістили на банері, що закриває об'єкт реставрації – Фабрику Повидла. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Банер виконує роль не лише будівельного атрибуту, а й є своєрідним полотном для мистецької роботи, яка символізує новий етап інституції, її цінності та ініціює діалог з громадою.

Читайте також: Пішохідний міст, своя площа Ринок і Фабрика повидла. Як зміниться Підзамче

Банер розміром 32х8 м із зображенням проєкту переможниці Олени Субач презентований 11 грудня і залишатиметься на фасаді будівлі до моменту відкриття Jam Factory Art Center у 2022 році.

Довідка про проєкт Banner Art

56 українських художників і художниць отримали запрошення для участі у цьому конкурсі. Завданням було використати банер як полотно для створення своєї роботи. Результат став символом нового етапу Фабрики Повидла – повномасштабного будівництва. Відбір робіт провело журі упродовж двох етапів.

Головною вимогою до поданих на конкурс робіт було активувати ідентичність простору як мистецької інституції та майбутнього центру сучасного мистецтва, опосередковано відобразити його цінності та ідеали (критичність, свобода, відкритість, неупередженість).

Читайте також: Якою буде Фабрика Повидла у Львові після реконструкції

Нагадаємо, що у грудні 2018 року у Львові погодили містобудівні умови та обмеження на реконструкцію Фабрики повидла, що на вулиці Богдана Хмельницького,124. Частина об’єкту є пам’яткою архітектури місцевого значення, фасад будівлі вежі планують реставрувати.

Реконструкцію колишньої фабрики спиртових напоїв на вулиці Богдана Хмельницького інвестував швейцарець Гаральд Біндер. Її перетворять у некомерційний культурно-мистецький центр із галереєю, театром, внутрішнім двориком, кафе та іншими громадськими приміщеннями. Виставковий простір матиме рухомі стіни. У блоці для театральних та музичних виступів передбачили репетиційні зали та повністю оснащені гримерки, приміщення для зберігання техніки та елементів сценографії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!