На час війни в Україні діятимуть податкові пільги

1470 0
Зокрема, ФОПи першої та другої груп повністю звільняються від ЄСВ.
ілюстративне фото: Економічна правда

ілюстративне фото: Економічна правда

Президент України Володимир Зеленський повідомив про створення спеціального пакету допомоги бізнесу та працівникам. Про це він заявив сьогодні, 7 березня, під час свого звернення.

«Уряд України вже працює над тим, як відновити нашу державу після перемоги. Як дати більше сил країні, поки ми боремось», – каже він.

Читайте також: Кабмін заборонив стягувати штрафи за несплату компослуг

  • ФОПи першої та другої груп повністю звільняються від ЄСВ;
  • Підприємства та ФОПи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних Сил України та інших захисних формувань, зокрема тероборони;
  • Звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної та комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії.

 

«Усе це – на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення. Відтерміновується сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити. І це – тільки перша частина великого пакету допомоги. Урядової підтримки. Усі керівники центральної влади мають чітке завдання: розробити таку систему дій, щоб відновлення України було швидким. Та орієнтувалося тільки на людей. Перш за все – на людей», – каже глава держави.

Він також подякував усім власникам і керівникам підприємств, які продовжують працювати та виконують зобов’язання перед своїми працівниками. Платити зарплату людям – навіть якщо компанія не працює, як раніше, – це теж захищати Україну.

Нагадаємо, що «ПриватБанк» продовжив дію всіх платіжних карток на 180 днів, а також запроваджує кредитні канікули до 1 червня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!