На честь Дня Соборності українські полярники в Антарктиді створили живий ланцюг єдності

966 0
22 січня українці відзначають День Соборності.
Фото: Національний антарктичний науковий центр

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Сьогодні, 22 січня, українці відзначають День Соборності. На честь свята злуки українських земель полярники антарктичної станції «Академік Вернадський» створили живий ланцюг єдності.

Джерело: Національний антарктичний науковий центр 

«Де ми сьогодні не були б – ми єдині, бо ми – сильний, вільний і незламний народ. З найвіддаленішого куточка ми простягаємо цей ланцюг через десятки країн до нашої рідної України, до близьких нам людей у Києві, Харкові, Франківську, Львові та багатьох інших містах. Ми незримо, але міцно стикаємо руки наших побратимів, які змінили полярну форму на військовий однострій і нині тримають фронт. Дякуємо і пишаємося вами»,– зазначила команда 27-ї Української антарктичної експедиції.

Читайте також: У 27-му антарктичну експедицію відправляться троє львів'ян

Нагадаємо, що біля української антарктичної станції «Академік Вернадський» зафіксували новий сніговий рекорд. Рівень снігу там сягнув позначки 345 см, а це майже на пів метра більше ніж минулорічний максимум.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!