На честь загиблого львів’янина Артемія Димида створять стипендійний фонд УКУ. Як зробити пожертву

14041 0
Квітів та вінків на похорон просять не приносити, натомість можна зробити буде благодійну пожертву.
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

У понеділок, 20 червня о 20:00 год у Гарнізонному храмі Петра і Павла відбудеться парастас за загиблим на війні військовим Артемієм Димидом. Похорон Героя відбудеться у вівторок о 11:00 год. Усіх, хто прийде попрощатися з воїном, просять не купувати вінків та квітів, натомість можна буде зробити благодійну пожертву. Про це повідомили у соцмережах рідні воїна.

Як написала сестра захисника Климентія Димид, планують створити стипендійний фонд УКУ імені Артемія, на рахунок якого можна буде зробити пожертву на його честь. Стипендії заснують для студентів-істориків університету.

Читайте також: «Він загинув, боронячи усіх нас». Спогади про випускника УКУ Тараса Гайдука, який поліг у бою за Україну

«Нами, родиною Артема, було прийнято рішення започаткувати Стипендійний фонд імені Артемія Димида в Українському Католицькому Університеті. Фонд буде забезпечувати освіту здібному студенту чи студентці, які бажають отримати якісну освіту та працювати на благо України», – зазначила Климентія Димид.

За посиланням ви зможете зробити пожертву.

Нагадаємо, що 27-річний Артемій Димид загинув на фронті під час обстрілу поблизу Донецька. Воїн був сином священника, капелана Майдану Михайла Димида та іконописиці Іванки Крип’якевич-Димид. Артем був завзятим пластуном, учасником Революції Гідності та російсько-української війни. Зокрема, був учасником бойових дій у складі батальйону спецпідрозділу «Гарпун» та полку «Азов». Батько Артемія Михайло Димид був першим ректором УКУ. Сам Артемій – правнук відомого українського історика Івана Крип’якевича.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!