На чому їздять львів’яни. Інфографіка

3572 0
Транспорт львів’яни називають однією з основних проблем у місті. Комусь не подобається стан та маршрути автобусів, хтось обурений великою кількість автомобілів та заторами, комусь треба робити пересадки чи бракує велодоріжки. Отож, на чому їздять львів’яни та яку альтернативу можна запровадити у місті?

Як з’ясували фахівці Інституту міста, у Львові є 52 автобусні маршрути, на яких курсує 733 автобуси. Середній вік машини – 14 років. Середня пасажиромісткість – 55 людей.

У місті є 10 трамвайних маршрутів – це 65 трамваїв з середнім віком 29 років. Місткість одного – 172 пасажири.

Також у Львові 10 тролейбусних маршрутів, на яких курсує 59 тролейбусів. Середній вік – 20 років. Пасажиромісткість одного – 112 пасажирів.

За різними підрахунками, у Львові – близько 150 тис. автомобілів.

За підрахунками організаторів Європейського тижня мобільності у Львові, 3-4 тисячі львів’ян використовують велосипеди як щоденний транспорт. Це низький показник, адже, наприклад, у Східній Німеччині цей відсоток складає 12-18%, в Польщі 2-4%. У Львові – 0,3-0,5%, пояснюють організатори.

Також вони називають вагомі причини того, чому у Львові варто пересісти на велосипед, аби спростити своє добирання на роботу і зекономити час та гроші:

– 80% працівників живуть на відстані 3-7 км від роботи;

– велосипед допоможе заощадити від 150 до 600 грн на місяць;

– щоденні поїздки велосипедом допоможуть почуватися краще;

– з велосипедом не страшні затори;

– велосипед повезе ваші покупки після роботи;

– на велосипеді ви не забруднюєте довкілля – зростає якість життя;

– велосипед актуальний у будь-якому віці.

Нагадаємо, міські чиновники планують обладнати у Львов 50 точок велопрокату, аби львів’яни активніше користувалися вело мережею.

Читайте також: 11 причин сісти на велосипед у Львові


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!