На Чорновола у Львові почали прокладати велодоріжку. Фото

2988 3
Крім велодоріжки, паралельно за її маршрутом відремонтують тротуари,
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

На частині проспекту Чорновола від кільця з Липинського до парку 700-річчя Львова почали прокладати велодоріжку. 

Читайте також: Велодоріжки стануть обов’язковими при проектуванні та реконструкції доріг

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід, який виготовляв проект, наступного тижня розпочнуть замінювати й покриття на суміжних тротуарах. 

Велодоріжка пролягатиме з обох боків проспекту між проїжджою частиною та хідниками. Її ширина становитиме 185 см. Підрядна компанія ТОВ «Львівська дорожня служба» вже завезла тротуарну плитку, пісок та інші будівельні матеріали на об’єкт.

«Почали робити зі сторони, де розташована Шевченківська РА. Там легша в технічному виконанні сторона. Почали з велодоріжки, але вже наступного тижня паралельно будуть робити тротуар», – розповів Олег Шмід.

Читайте також: Олег Шмід про плани Львова будувати нові велодоріжки

Загалом велодоріжка має пройти через проспект Чорновола, вулицю Варшавську та Замарстинівську. Вартість робіт становить 36,2 млн гривень, а завершити будівництво мають до 2020 року.

Крім велодоріжки, паралельно за її маршрутом відремонтують тротуари, облаштують паркомісця, водовідведення та освітлення, встановлять нові дорожні знаки та світлофори, нанесуть розмітку, облаштують вуличні меблі, частково замінять тролейбусну контактну мережу та реконструюють кільце Замарстинівська – Варшавська. 

Нагадаємо, що першу частину велодоріжки на Чорновола від залізничного мосту до вулиці Липинського збудували у 2015-2016 роках. Додамо, на вулиці Сихівській та Княгині Ольги також будують хідники з велодоріжкою.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
5 Травня, 2019 14:10
Твоє місто Дякуємо, виправили)
5 Травня, 2019 13:20
Микола Л Цікавить будівництво і все що пов’язане з ним. Тоді Вам до нас на платформу [***]s://inhouse.com.ua/
5 Травня, 2019 09:39
Олексій "та інші будівельні тротуари" -> "будівельні матеріали"
Але сама новина мега-позитивна!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!