На Covid-19 будуть тестувати всіх людей з ознаками респіраторного захворювання

1997 0
Планують робити не менше 1 мільйона тестів на місяць.
Фото: freepik

Фото: freepik

В Україні розширюють перелік осіб, яких будуть тестувати на коронавірус. Українські лабораторії не є завантаженими на 100%. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу сьогодні, 12 грудня.

«Тепер будемо тестувати людей з будь-якими ознаками респіраторного захворювання, незалежно від того, чи відповідає симптоматика коронавірусній хворобі. Будь-які респіраторні захворювання – одразу треба проводити ПЛР-тести для того, щоб підтвердити чи спростувати діагноз», – каже він.

Читайте також: 40% українців не хочуть навіть безкоштовно вакцинуватися від Сovid-19. Опитування

Окрім цього, додали тестування методом експрес-діагностики. Це – швидкий тести на антиген, коли результати стають відомі за 15 хвилин. Водночас, якщо він буде позитивним, то потребуватиме підтвердження ПЛР, бо чутливість експрес-тестів менша, ніж ПЛР. 

Міністр також зазначив, що тестування буде безкоштовним. Планують робити не менше 1 мільйона тестів на місяць.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!