На Covid-19 захворіло 2 158 вчителів та чотири штами грипу в Україні. Головне за минулу добу

1816 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Thomas Park for unsplash

Фото: Thomas Park for unsplash

Covid-19 – Головне. В Україні коронавірусну інфекцію виявили у 1 257 учнів та 2 158 вчителів. При цьому на самоізоляції перебуває більше 83 тисячі українських школярів, повідомив міністр Степанов.

Читайте також: Шлаки, бади і закислення крові або Як перевірити, чи ваш лікар має «докази»

У фтизіатричному відділенні Центру легеневого здоров’я у Львові зараз лікують двох осіб, в яких діагностували і коронавірусну інфекцію, і туберкульоз. Ще одного пацієнта раніше виписали з лікарні. За словами завідувачки 6-го фтизіатричного відділення ЦЛЗ Наталі Стадович, однозначної відповіді, наскільки пацієнтам з туберкульозом важче чи легше захворіти на Covid-19, немає.

Кам’янка-Бузька школа №3 перейшла на дистанційне навчання через ковід серед працівників.

Від коронавірусу помер львівський архітектор Володимир Следзь, директор ТзОВ «Арніка» та один із архітекторів «Арени Львів». Також від Covid-19 помер старший лікар центру медицини катастроф Ігор Орлов. Він понад 45 років працював в оперативно-диспетчерській службі.

Читайте також: Львів'янка вигадала стильну альтернативу перукам для онкохворих жінок та дітей

Європейське агентство з лікарських засобів перевіряє інформацію про те, що дехто з пацієнтів з Covid-19, які приймали препарат ремдесивір, згодом мали проблеми з нирками.

У двох гравців збірної України з футболу Пятова і Степаненка виявили коронавірус.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 368 хворих (162 за попередню). Разом 21 194. Одужали – 7 888 особи (+ 285 за дві доби), померло – 577 (+ 7).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 8 801 осіб (4 140 за попередню). Загальна кількість 226 462 пацієнтів. Одужало – 100 107 (3 516 за дві доби), померло – 4 397 особи (+136).

Читайте також: Інвестуйте правильно. Владика Венедикт про спілкування, відеоблог та потребуючих

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 24 450 осіб (плюс 848 за дві доби), Львівська – 21 194 (+ 368), Харківська – 20 518 (+ 930) та Чернівецька області – 15 123 (+ 336 за дві доби).

Грип – Медицина. Цьогоріч в Україні очікують чотири штами грипу. Перший АH1N1 має є новим, він виявлений і типований у 2019 році. Другий – AH3N2, виявлений 2019 року у Гонконгу. Третій – грип B лінії Вікторія, теж виявлений торік, четвертий грип B, знайомий епідеміологам із 2013 року. Найбільших клопотів медики очікують від перших двох штамів.

Колишньому лікарю-хірургу хірургічного відділення однієї з лікарень у Яворівському районі загрожує до двох років позбавлення волі через неналежне виконання професійних обов’язків, які призвели до смерті пацієнтки.

Читайте також:  Розіграш на мільйон. «Опора» проаналізувала передвиборчі перегони на Львівщині

Протести в Білорусі. В неділю було затримано понад 220 осіб, більшість у Мінську. В акції протесту в Мінську взяли участь десятки тисяч людей, силовики неодноразово застосовували проти протестуючих водомети, один з них мітингувальники вивели з ладу.

Азербайджан – Вірменія. Вірменія опублікувала докази обстрілу житлових районів столиці самопроголошеної «республіки Арцах», касетними бомбами, які несуть особливу загрозу мирному населенню. У свою чергу, Азербайджан заявив про обстріл міста Гянджи, другого найбільшого в країні, здійснений з території Вірменії.

Читайте також: Кози, гончарство і риболовля. Мандрівка на вихідні у Славсько

Львівська «Кава з кардамоном. 10-серійна історична драма «Кава з кардамоном» за романом львівської письменниці Наталії Гурницької «Мелодії кави в тональності кардамону» перемогла у ІІ етапі 14 конкурсу Держкіно у напрямі «Ігрові телесеріали».

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!