Немає вказівки розміщувати українців з Китаю у Львові, – з брифінгу в ЛОДА

4673 0
У госпіталі ветеранів війни у Винниках проводилися симуляційні навчання.
Фото: Вечерний Николаев

Фото: Вечерний Николаев

У Львівській ОДА немає підтвердженої інформації, що у госпіталі у Винниках та у Львівській обласній інфекційній лікарні, можуть розмістити 49 українців, які прибувають з Китаю. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови ЛОДА Іван Собко.

«Ми не маємо інформації, що завтра зранку Львів приймає хворих на коронавірус. Ми не маємо жодного документу, наказу центрального штабу чи прем’єра з приводу розміщення 49 українців на території Львова чи області. Прошу на цьому не спекулювати», – каже він.

За словами Собка, нині у Винниківському військовому госпіталі проводили симуляційні навчання, метою яких було можливе розміщення на карантин українців та іноземців, які перебували в зоні ураження коронавірусом. Їх результатами оранізатори задоволені і на даний час вони припинені, зараз госпіталь мав би працювати в штатному режимі.

Заступник голови ЛОДА Іван Собко також не підтвердив, але й не спростував інформацію про те, що літак з евакуйованими українцями приземлиться у Львові. 

Собко повідомив, що в кожній області є визначені місця, де можуть бути потенційно розміщені евакуйовані з Китаю громадяни.

У свою чергу, в.о. директора департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько заявив, що в інфекційній лікарні є 8 боксів та до ста систем індивідуального захисту для медиків. Щодо госпіталю, то там є 20 таких систем, однак відсутні бокси.

Нагадаємо, завтра зранку в Україну прибуває літак, який евакуює наших співгромадян з китайської провінції Ухань – епіцентру коронавірусу. Цей рейс виконує українська лоукост компанія SkyUp Airlines. 

Із Китаю прилетять 49 громадян України та 35 іноземців. Куди саме прилетить цей літак, станом на зараз невідомо. Судячи з онлайн табло сайту авіакомпанії SkyUp Airlines, рейс з Алмати 20 лютого здійсненять в аеропорт Бориспіль.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!