На День Героїв у Львові відбудеться хода і виступатиме військовий оркестр

1127 0
Сьогодні, у у Львові відзначатимуть Свято Героїв. У місті відбудуться поминальні заходи на Личаківському цвинтарі.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні, у неділю, 23 травня Львівщина відзначатиме Свято Героїв. У місті відбудуться поминальні заходи на Личаківському цвинтарі, згодом учасники АТО, волонтери та учасники Революції Гідності пройдуть ходою від пам’ятника Степану Бандері до пам’ятника Тарасу Шевченку. А по обіді на проспекті Свободи виступатиме оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Заходи на Личаківському кладовищі

11.30 – 11.40 – покладання квітів та лампадок до могил на полі почесних поховань № 67. Проведення молитви.

11.45 – 12.10 – покладання квітів і запалення лампадок до могил учасників АТО/ООС на полі почесних поховань №76. Проведення екуменічної панахиди. Захід супроводжуватиме Оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Хода від пам’ятника Степану Бандері до пам’ятника Тарасу Шевченку

13.30 – 14.00 – формування єдиної колони з представників учасників АТО, ветеранських, волонтерських та патріотичних організацій, учасників Революції Гідності та медиків майдану, молодіжних громадських організацій та студентської молоді біля пам’ятника С. Бандері. На чолі колони – оркестр Західного територіального управління Національної гвардії України.

14.00 – 15.00 – рух колони учасників заходу за маршрутом: пам’ятник С. Бандері - вул. Коперника - просп. Свободи – пам’ятник Т. Шевченку.

Студенти ліцею ім. Героїв Крут зупинятимуться покласти квіти піля пам’ятника Степану Бандері, таблиці Романа Шухевича (вул. Генерала Чупринки); пам’ятника Михайлу Вербицькому (вул. Генерала Чупринки); пам’ятника Жертв комуністичних злочинів (пл. Шашкевича); таблиці жертвам спецслужб тоталітарних режимів (вул. Бандери); пам’ятника отцю Маркіяну Шашкевичу (вул. Коперника); таблиці патріарху Йосипу Сліпому (вул. Коперника); таблиці Гасину (вул. Коперника); таблиці Дашкевичу (вул. Коперника).

Заходи на просп. Свободи

15.00 – 15.10 – урочисте проходження учасників АТО/ООС, представників ветеранських, волонтерських та патріотичних організацій, учасників Революції Гідності та медиків майдану, молодіжних громадських організацій та студентської молоді по просп. Свободи, на площу перед пам’ятником Т. Шевченку.

15.10– 15.25 – виступ оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Додамо, що День героїв України відзначають щороку 23 травня на честь пам'яті всіх українців, які присвятили своє життя за свободу та незалежність країни.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!