На День Незалежності у Львові планують парад трамваїв

2607 0
У Львові на День Незалежності хочуть організувати парад трамваїв. Щоб встигнути до свята, волонтери власноруч взялися відновлювати старенькі вагони, які вже не перевозять пасажирів.
Фото Львівської міськради

Фото Львівської міськради

Також у планах волонтерів – створити музей електротранспорту, повідомляє ZikВідреставрувати трамваї планують не лише ззовні, а й в середині - встановити крісла і вікна, а також пофарбувати салон.  

Натомість у ЛКП«Львівелектротрансі» стверджують, що їхні майстри не мають часу займатися старими машинами. 

«У нас є дуже багато старих одиниць. Є складений певний графік. І наші фахівці можуть, хіба як хобі займатися відновленням старих вагонів», – пояснює речник «Львівелектротрансу» Ольга Бачинська.

Втім, у комунальному підприємстві таки пообіцяли допомогти волонтерам відновити технічні несправності хоча б одного трамваю.

З проханням створити музей електротранспорту активісти звернулися до львівської мерії. Однак там такий проект розробляти ще не почали. Якщо місто не знайде грошей на музей, волонтери стверджують, що проситимуть кошти у спонсорів.

Як повідомляло tvoemisto.tv, раніше у ЛКП «Львівелектротранс» спеціальним наказом заборонили списувати та утилізувати історичні трамвайні вагони, які їздили вулицями Львова у різні роки. Їх зберігатимуть як музейні експонати. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!