На День Захисника України покажуть відео-прем'єру опери про Василя Сліпака. Де подивитися

1722 0
Для команди проєкту важливо презентувати оперу в Парижі, де Василь Сліпак співав і жив майже 20 років.
Фото: Молода опера Ukraine - Terra Incognita

Фото: Молода опера Ukraine - Terra Incognita

14 жовтня о 10:00 год відбудеться відео-прем'єра Молодої опери «Ukraine – Terra Incognita», створеної за підтримки Українського Культурного Фонду. Вона присвячена українському співаку і воїну, солісту Паризької опери Василеві Сліпаку. Про це повідомляють організатори дійства на сторінці у Фейсбук.

«Незвична сучасна опера поєднала архаїчний спів давніх українських пісень, симфонічну музику, фрі-джаз, відео-арт та футурофолкові костюми. Ритуальні, рекрутські, козацькі, чумацькі, колискові, любовні пісні, що сягають корінням сотень років, проростуть у вишуканій формі сучасної опери», – йдеться у повідомленні.

Авторкою проєкту, режисеркою є Уляна Горбачевська, композиторкою є Марія Олійник.

У подальшому оперу планують презентувати у найпрестижніших залах світу. Зокрема, для команди проєкту дуже важливою є постановка опери в Парижі, де Василь Сліпак співав і жив майже 20 років.

Переглянути відео-прем'єру можна буде 14 жовтня, о 10.00 год, за посиланням.

Фото і відео зі сторінки Молодої опери «Ukraine - Terra Incognita»


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!