На добудову моста на Науковій місто виділило один мільйон грн з 350 необхідних

2396 0
На сесії депутати підтримали петицію про добудову моста.
Фото: lviv.media

Фото: lviv.media

Бюджет розвитку Львівської міської територіальної громади на 2023 рік становитиме 1,8 мільярда гривень. З них 1 мільйон гривень виділили на будівництво шляхопроводу та транспортної розв’язки на перетині вулиць Наукової – Княгині Ольги. Загальна ж вартість проєкту – 350 млн гривень.

Депутати Львівської міськради розглянули електронну петицію про добудову моста через вул. Наукову із продовженням трамвайної колії до вул. Трускавецької. Після тривалої дискусії її підтримали 35 голосами, що зобов’язує відповідні управління Львівської міської ради напрацювати план дій для втілення петиції.

Читайте також: Петиція про добудову моста через Наукову набрала необхідні голоси

Нагадаємо, що петиція набрала необхідну кількість голосів (500) ще у лютому 2022 року. У зверненні автор пропонував добудувати міст через вулицю Наукову на продовжити трамвайну колію з вулиці Княгині Ольги до вулиці Трускавецької. Це, пояснював він, вирішить проблеми з транспортним сполученням у Франківському мікрорайоні, а зокрема на вулицях Науковій, Пулюя, Трускавецькій.  

Декілька десятків років Львів не може вирішити, що робити із шляхопроводом на перехресті Княгині Ольги – Наукова. Його збудували наприкінці 80-х. Цей мікрорайон нині активно забудовують, чимало новобудов є на вулицях Княгині Ольги, Науковій, Трускавецькій. А у грудні 2021 року Львівська міська рада погодила масштабну забудову поблизу моста, на вулиці Княгині Ольги, 120, де раніше був супермаркет «Арсен». Tvoemisto.tv з’ясовувало, як незабаром зміниться вулиця Княгині Ольги і простори на її перехрестях із Науковою та Володимира Великого, якою є історія цієї вулиці, що тут вдалось втілити, а що не вийшло та якою вона може стати в недалекому майбутньому.

Детальніше про міст на Княгині Ольги читайте тут.

Софія Шавранська

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!