На добудову терапевтичного відділення у Городку, яке будують з 2008 року, треба ще 85 млн грн

1623 0
На об’єкті уже втретє змінюється підрядник. Незабаром на торгах визначать наступного.

На добудову нового приміщення терапевтичного відділення Городоцької лікарні цього року планують виділити 25 мільйонів гривень. Але і цих коштів не достатньо, аби відкрити відділення, яке будують з 2008 року. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

Читайте також: На Львівщині стартувало «велике будівництво». Що планують робити?

«Лікарня у Городку, на жаль, виглядає на проблемний довгобуд. Грибок на стелі і стінах палат першого поверху, недбало обрізані дроти, непідведені кисневі точки. Добудову цього корпусу на 50 ліжок офіційно розпочали 2008 року. Роботи кілька разів призупиняли – через брак фінансування. А от цього року з бюджетів різних рівнів мають виділити понад 25 мілн грн. 16 із них – з обласного бюджету розвитку», – пише він.

Він також додає, що на об’єкті уже втретє змінюється підрядник. Незабаром на торгах визначать наступного. Юрій Холод каже, що 84 мільйони гривень – загальна кошторисна вартість добудови лікарні. Вклали у будівництво уже понад 26 мільйонів гривень.

«Через замокання приміщень першого поверху, конструкцію даху різних частин лікарні вже довелося переробляти. Наразі будівельну готовність об’єкта оцінюють на щонайбільше 40%, однак грошей, які плануємо вкласти у нього цьогоріч, мало б вистачити на завершення будівництва. На закупівлю медичного обладнання для укомплектування нового корпусу лікарні потрібно буде ще щонайменше 33 мільйона гривень», – зазначив він.

Нагадаємо, у Львові планують збудувати Центр матері та дитини. У сучасний медзаклад планує інвестувати підприємець зі США. Будівництво планують поряд з Лікарнею швидкої медичної допомоги. 

Фото із Фейсбук-сторінки Юрія Холода

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!