На Донбасі загинули двоє тероборонівців із Львівщини

14138 0
Обидва захисники загинули на Донеччині в результаті ракетного обстрілу.

У боях з російськими окупантами загинули двоє мешканців Яворівщини – бійці територіальної оборони Богдан Лазур та Мирослав Мамчур. Про це повідомили на сторінці Новояворівської міської ради.

43-річний мешканець Новояворівська Богдан Лазур закінчив Художнє професійно-технічне училище ім. Й. П. Станька, що в смт Івано-Франкове, де здобув професію різьбяра по дереву та бересту, виробника художніх виробів з дерева.

Читайте також: На «Азовсталі» загинув 28-річний медик з Львівщини Іван Штокало

Проходив службу за контрактом у 24 ОМБр ім.короля Данила. У 2014-2015 роках був у зоні АТО. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну Богдан Лазур у складі тероборони Яворівщини пішов захищати територіальну цілісність нашої держави. Загинув під час виконання бойового завдання в результаті ракетного обстрілу на Донеччині.

У Героя залишилися батьки, донька та двоє братів з сім’ями.

Читайте також: На війні з росією загинув львівський майстер бойового гопака Пасло Митюк

Мешканець с. Терновиця 51-річний тероборонівець Мирослав Мамчур за фахом був будівельником, колись закінчив Брюховицьке будівельне училище.

Разом з побратимами у складі територіальної оборони Яворівщини пішов захищати рідну країну від російських окупантів на сході. Загинув 5 травня під час виконання бойового завдання у результаті ракетного обстрілу на Донеччині. У Героя залишилися мати, дружина, син та донька.

Завтра, 18 травня, об 11:00, у храмі святих апостолів Петра і Павла у Новояворівську прощатимуться з загиблим Богданом Лазуром. Також завтра відбудеться прощання з захисником Мирославом Мамчуром о 14:00 в храмі Пресвятої Трійці УГКЦ у Терновиці.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!