На доплати медикам Львівщини хочуть виділити 30 млн грн із обласного бюджету

1867 0
Центр екстреної меддопомоги отримає 5 млн із них.
Фото: Львівська ОДА

Фото: Львівська ОДА

Учора, 24 жовтня, бюджетна комісія Львівської облради рекомендувала сесії ЛОР виділити з обласного бюджету 30 млн грн на збільшення фонду оплати праці у галузі охорони здоров'я. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів голова бюджетної комісії ЛОР Олег Домчак.

Читайте також: На Львівщині визначили лікарні інтенсивного лікування. Перелік

За його словами, аби продовжувати виплачувати працівника Центру екстреної меддопомоги доплати до кінця року потрібно близько 10 млн грн. Але, за результатами перевиконання бюджету області за перші 9 місяців року, вдалось відшукати 5 млн. Решту шукатимуть у листопаді.

Олег Домчак зазначає, що проблеми є не тільки у «швидкої».

«Є інші комунальні заклади в галузі охорони здоров'я – їх понад 50, – яким не вистачає коштів. Вони мають середню зарплату на рівні 5,4 тис. грн. Все, що буде до кінця року, ми скеруємо на зарплати», – каже він.

Втім, додає Олег Домчак, на Львівщині є медзаклади, які не виконують своєї медичної чи соціальної функції, і варто задуматись над їх реорганізацією.

Читайте також: Онкополіклініку на вулиці Єфремова переселять в інше приміщення

Також кошти виділили на ремонт приміщення та монтаж ангіографа Львівській обласній клінічній лікарні (1 млн грн) та на капітальний ремонт пологового відділення ЛОКЛ (850 тис. грн). На запчастини для обладнання Львівському регіональному онкоцентру виділили 1,6 млн грн тощо.

Нагадаємо, у травні Львівська облрада виплатила на доплати працівникам Центру екстреної меддопомоги 30 млн грн. Доплати на рівні 2,5-3 тисячі гривень.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!